Araç Sürücülerine 'Küçük Dostlarimiz Için Kaputa Vur' Uyarisi

Havalarin sogumasiyla birlikte kedilerin isinmak amaciyla araçlarin kaputuna veya diger bölümlerine girdiklerini belirten ekipler, vatandaslari daha dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Araç Sürücülerine 'Küçük Dostlarimiz Için Kaputa Vur' Uyarisi
Vatandaslara çagrida bulunan ekipler, araçlari çalistirmadan önce motor kisminda ses çikarmanin, kaput ve diger kaporta kisimlarina vurarak kontrol ettikten sonra araçlari çalistirmanin, kediler açisindan üzücü bir durumla karsilasmamak için önemli oldugunu söylediler.

Uzman Veteriner Hekimler tarafindan yapilan bilgilendirme ve uyarida, “Havanin soguk oldugu dönemlerde arabalarimizin motorlarina özellikle kedi gibi küçük boylu hayvanlarda motorlarin içerisine girebiliyor ve bazen çok talihsiz kazalarda gelisebiliyor. Üzücü durumlar ortaya çikabiliyor. Bu nedenle motorumuzu çalistirmadan önce özelikle aracin kaputuna vurmamiz veya araci çalistirip direk hareket etmekten ziyade biraz beklememiz daha dogru bir durum. Çünkü motorun sesini duyan hayvan oradan uzaklasacagi için o hayvanin uzaklasmasini beklememiz muhtemel bir kazayi önlemis olacaktir. Burada önemli olan konu, bu dünya insanlarin oldugu kadar diger yabandaki ve sokaktaki hayvanlarinda dünyasi ve burada iç içe yasadigimizi bilmek ve ona göre hareket etmek gerekiyor. Bunun için vatandaslarimizin biraz daha duyarli olmalari gerekiyor. Mama birakarak, su birakarak orada bulunan hayvanlarinda canlarini da koruyabilirler” ifadelerine yer verildi.

Emniyetten yapilan açiklamada ise, “Degerli sürücüler, havalarin sogudugu bugünlerde, araçlarin herhangi bir yerini isinmak amaciyla kullanmak isteyen sokaktaki hayvanlarimizin zarar görmemeleri için, araçlarinizi çalistirmadan önce lütfen gerekli kontrollerinizi yapiniz” denildi.
Kaynak: İHA