Izmir'de Saganak Yagmur Nedeniyle Evin Çatisi Çöktü

Izmir’in Konak ilçesinde saganak yagmur nedeniyle su birikintisinin agirligina dayanamayan bir evin çatisi çöktü. Sans eseri evde bulunan ve çatirtilari duyup kendisini bahçeye atan kadin, yara almadan olayi atlatti.

Izmir'de Saganak Yagmur Nedeniyle Evin Çatisi Çöktü


Olay saat 22.00 siralarinda, Kubilay Mahallesi 953 Sokak’ta bulunan tek katli bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren yagan saganak yagisin etkisiyle Bircan I.’nin tek basina yasadigi tek katli bir evin çatisi, agirliga dayanamadi. Evin çatisindan sesler duyan kadin, can havliyle kendisini bahçeye atti. Bircan I.’nin kendisini bahçeye atmasinin ardindan evin çatisi bir anda çöktü. Çökmeden dolayi kadin evde mahsur kalirken, gürültüyü duyan çevre sakinleri durumu ekiplere bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve saglik ekiplerinin yani sira AFAD ekipleri sevk edildi. Çökmeden dolayi bahçede mahsur kalan kadin ekipler tarafindan disari çikartildi. Meydana gelen olayi yara almadan atlattigi ögrenilen Bircan I., tedbir amaçli hastaneye kaldirildi.

O anlari anlatti

Yikilan evin bitisiginde oturan mahalle sakinlerinden Kerem Özçelik, korku dolu o anlari anlatti. Özçelik "Bir anda ufak bir gürültü geldi, ardindan bir gürültü daha koptu. Kosa kosa geldim, pencereden asagi baktim bina çökmüs. Hanimla beraber kalktik dama geldik. Bir baktik komsunun yegeni feryat ediyor. Iyi misin, diye sorduk, iyi oldugunu söyledi.

Hemen ardindan itfaiyeyi aradik polis ekiplerini aradik hemen geldiler, içerdeki kadini çikardilar. Halen yikiliyor, sesler geliyor. Herhangi bir sikinti yok çok sükür, saglik ekipleri hemen gelip aldi bir sikintisi yok su anda. Kiz göçükten çikmadi. Yasadigi binadan çikmadi, çati yola düstü. Oradan yol geçiyor, bos harabe yol" dedi.



Ekipler tarafindan ev ve çevresinde güvenlik önlemi alinirken, meydana gelen olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA