Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'TAYFUN Füzesi Yunan'i Ürkütüyor 'Atina'yi Vurur' Diyor, Vuracak Tabi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "TAYFUN füzesi Yunan’i ürkütüyor ‘Atina’yi vurur’ diyor. Vuracak tabi, sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara bir seyler almaya çalisirsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak bir seyler yapmasi lazim” dedi. Erdogan, "Basörtüsü konusunda Kiliçdaroglu bize bir yerde pas atti. Temennim odur ki Parlamentoda da beklenen sayiyi almasi" diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'TAYFUN Füzesi Yunan'i Ürkütüyor 'Atina'yi Vurur' Diyor, Vuracak Tabi'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Samsun’da Gençlik Bulusmasi’na katildi.

Burada bir genç kendisine gündemde olan basörtüsü yasasinin içerigi ve bundan sonraki sürecin nasil ilerleyecegini sordu. 6’li masanin basörtüsü konusunda ne düsündügünü de ekleyen gencin sorusuna Erdogan, “Sonuna kadar da isin takipçisi olacagiz. Gerekirse bu isi referanduma da götürebiliriz” dedi.



“Biz yasaklarin, yokluklarin, yoksulluklarin Türkiye’sinin tüm yükünü omuzlamis bir nesiliz”

Cumhurbaskani Erdogan, gençlerle bir arada oldugu her an adeta yenilenmis hissettigini ifade etti.

Erdogan, “Ömrünü bu aziz millete hizmete adamis bir büyügünüz olarak sizlerle geçirdigim her an kendimi adeta yenilenmis, sarj olmus hissediyorum. Esasen bizim gençligimizin gündemiyle sizlerin gündemi arasindaki fark Türkiye’nin nereden nereye geldigini göstermesi bakimindan çok önemli. Biz yasaklarin, yokluklarin, yoksulluklarin Türkiye’sinin tüm yükünü omuzlamis bir nesiliz. Aklimizin erdigi günlerden itibaren hem geri kalmisligin, hem demokrasi eksikliginin sebep oldugu sikintilari hayatimizin her aninda yasadik. Simdi sizlere teker teker anlatsam inanmakta zorluk çekeceginiz öyle sorunlarla bogusuyorduk ki kelimenin tam anlamiyla akillara zarardi. Tabii, zaman içinde hepsinin gerisindeki sebepleri gördük, anladik. Bir yandan tarihimizi kültürümüzü degerlerimizi en iyi sekilde ögrenerek kendimizi yetistirmenin, diger yandan çagi kavramamiza imkân saglayacak güncel ve ilmi donanimi kazanmanin mücadelesini verdik. Bilgiye ve kaynagina ulasmanin bir hayli zor oldugu dönemde bu mücadele kolay geçmedi” diye konustu.



“Türkiye yüzyili vizyonundaki yoldaslarimiz sizlersiniz”

Erdogan, “Bugün sizlerle bir araya gelmemize vesile olan büyük projelerimizi, gelecek için kurdugumuz büyük hayalleri geçmiste ödedigimiz o bedellere borçluyuz. Size olan güvenimiz sayesinde Türkiye yüzyili vizyonumuzu böylesine güvenli ve kararli sekilde ifade edebiliyoruz. Bizim Türkiye yüzyili vizyonundaki yoldaslarimiz sizlersiniz” dedi.



TEKNOFEST kusagi

Gençlere verilmesi gereken kusak isminin TEKNOFEST kusagi olmasi gerektigini kaydeden Erdogan, “Biliyorsunuz birileri kusaklari alfabe harfleriyle ifade etmeyi seviyor. A kusagi, Z kusagi gibi. Sizler için de ’Z kusagi’ diyorlar. Halbuki biz karsimizda maziden atiye kurduklari köprüyle özgürlügü, hakkaniyeti, çalismayi, üretmeyi hayatlarinin merkezine koyan bir gençlik görüyoruz. Ben bu gençlige TEKNOFEST açilislarinda sahit oldugum manzaradan hareketle illa bir isim konulacaksa TEKNOFEST kusagi denmesi gerektigini söylemistim. Birileri gençlerimizin dünyanin dört bir yaninda gösterdikleri basarilari da yanlis anliyor. Türkiye’yi hala tek parti devrinin içine kapanik, dünyadan kopuk kendi insaniyla kavgali gelecegine iliskin iddiasi olmayan bir ülke sananlar gençlerimize de böyle bakiyor. Asli böyle degil, çünkü kökü mazide olan ati gelecek olan bu gençlerimiz ülkemizin Türkiye yüzyili hazirliginin en önemli gücüdür. Sizler gibi gayretleri, kabiliyetleri, birikimleri, basarilariyla sadece akranlarina degil ayni zamanda arkadan gelen yeni kusaklara da örnek teskil eden gençlerimiz bizim gurur kaynagimizdir” seklinde konustu.



“Ülkemizin dört bir yanini üniversitelerle donattik”

Iktidara geldiklerinde Türkiye’de üniversite eksikligi yasandigini ve bunun da çocugunu üniversiteye göndermek isteyen ailelere ekonomik yönden zarar verdigini söyleyen Erdogan, “Biz göreve geldigimizde 76 üniversiteyle basladik, su anda 208 tane üniversitemiz var. Ama kim derdi ki Agri’da Igdir’da, Mus’ta üniversite olacak ta Agrili, Igdirli, Muslu Ahmet Mehmet buradan kalkip Istanbul’a, Ankara’ya gitmeyecek, kendi vilayetindeki üniversitede okuyacak. Bizden önce gelenler ülkemizin dört bir yanini üniversitelerle donatmadilar ama biz ülkemizin dört bir yanini üniversitelerle donattik, donatiyoruz. Bu bir devrimdir” diye konustu.



Basörtüsü için: “Kiliçdaroglu bize bir yerde pas atti"

Görüsmenin soru-cevap kisminda bir gencin gündemde olan basörtüsü yasasini, bu yasanin içerigi ve bundan sonraki sürecin nasil ilerleyecegi, ayrica 6’li masanin basörtüsü düzenlemesiyle ilgili ne düsündügü sorusuna Erdogan su sekilde yanit verdi:

“Aramizda tabii bu isin çilesini çekmis olan çok arkadasimiz var. Dün Grup Baskanvekilimiz Özlem Hanim orada basi örtülü, basi açik bir grup arkadasimiz da basin açiklamasini yaptilar. Bu basin açiklamasiyla birlikte bir süreci baslattik. Aslinda buna gerek yoktu fakat burada sag olsun Sayin Kiliçdaroglu bize bir yerde pas atti. Bizim de bu pasi degerlendirmemiz lazim, arkadaslarla hemen çalismaya basladik. Yasal düzenlemeyle bu is çözülmez dedik, biz bir anayasal düzenleme yapalim ki önüne gelen bu konuyu istismar etmesin. Çünkü Kiliçdaroglu’nun yaptigi istismardi, geçmiste de bunu yaptilar. Numan Bey’in esi de geçmiste bu sikintiyi çok çekti, ayni sekilde benim kizlarim hem de imam hatipte okumalarina ragmen bu çileyi çok çektiler ve okul kapisinda bizim aile gidip kizlarimizi beklediler. Ben mesela kizlarimdan bir tanesini Istanbul’dan alip Trabzon’a götürmek durumunda kaldim, son sinifini Arakli Imam Hatip’te okumak zorunda kaldik. Imam hatipte bile basi örtülü sorunu vardi. Konu sadece basörtüsü degil, burada kizlarimiza yapilan zulüm ifade edilemez. Tam manasiyla hak ve özgürlük mücadelesi. Bunu anayasal teminat altina alalim ve bundan sonra bu is paspas haline getirilmesin dedik. Simdi kendi içlerinde bunun tartismasi basladi.

Bakalim ne kadar bu konuda samimiler görecegiz. Biz zaten bu konuda samimiyiz. 6’li masanin içinde samimi olanlari da görecegiz. Su anda yola çiktik, arkadaslarimiz bu basin toplantisini yaptilar ve sonuna kadar da isin takipçisi olacagiz. Tabii burada ’gerekirse bu isi referanduma da götürebiliriz’ dedik. Burada neyi demek istiyoruz? Millete gidelim, nihai karari verecek olan egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir demiyor muyuz, eger bunlar parlamentoda bu isi çözmezlerse çözüm yeri millet, gideriz millete. Çünkü bu ülkede artik basi açik, basi örtülü sorunu olmamasi lazim. Lafa geldigi zaman yüzde 99’u Müslüman diyoruz, nedir o zaman bu kavga sikinti. Herkes rahatlikla egitim ögretimini yapsin, herhangi bir sikintiya mahal vermeden. Gitsin temizlikçilik yapsin diyebiliyorsun, çarsida pazarda sunu bunu yapsin diyebiliyorsun. Tamam da okumasina niye engel oluyorsun? Doktor olmasi mühendis olmasi yasak, temizlikçi olmasi veya tarlada, herhangi bir yerde çiftçi olmasi serbest. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Insan haklarina bir defa ters. Güzel bir basin toplantisi yapti arkadaslar, bundan sonraki süreci temennim odur ki parlamentoda da beklenen sayiyi da almak suretiyle yola devam ederiz” açiklamasinda bulundu.

“Simdi artik füzelerimizi yapmaya basladik, bu üretim Yunan’i ürkütüyor”

Bulgaristan Cumhurbaskani’nin önceki günkü Türkiye ziyaretinde kendisine BAYKAR’i ziyaret ettigini ve ardindan yaptiklari görüsmede kendisine nasil buldugunu sordugunu kaydetti.

Erdogan, “Toplantida kendisine nasil buldugunu sordum. ‘Su anda Türkiye savunma sanayinde IHA’larla, SIHA’larla, Akinci’larla adeta bir devrim yapiyor. Acaba beraber çalisamaz miyiz?’ dedi.

Ben de ‘su anda bu özel sektör, bizim degil, ama bunlari kendileriyle görüsmek suretiyle böyle bir adim atmaya yanasirlar mi onu özel sektör kendisi karar verir. Ama Türkiye olarak bizler de sizlerle birlikte her zaman adim atmaya variz’ dedim. Geçmiste biz çok daha farkli bir konumdaydik ama simdi hamdolsun göreve geldigimde bizim savunma sanayinde yüzde 20 yerliydi. Ama simdi yüzde 80 yerli, bu konuma geldik. Artik biz bize yetiyoruz, F-16’niz var ama mühimmatiniz olmasaydi ne yapardiniz? Ama simdi F-16’nin mühimmatini biz yapiyoruz. Özellikle SIHA’larda yapiyoruz. Simdi artik füzelerimizi yapmaya basladik, bu üretim Yunan’i ürkütüyor. TAYFUN diyorsun, Yunan ürküyor ‘Atina’yi vurur’ diyor. E vuracak tabi, sen rahat durmazsan sen Amerika’dan adalara bir seyler almaya çalisirsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak bir seyler yapmasi lazim” ifadelerini kullandi.

Erdogan, Kizilelma ile ilgili olarak, "Çok fazla sürmeyecek Selçuk Bey’in ifadesine göre 1 ay içerisinde uçurma durumu olabilir. Çok da muhtesem bir eser olacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA