Zeytinburnu'nda Elinden Aldigi Biçakla Hirsizi Yaraladi

Zeytinburnu’nda belediye tarafindan mühürlenen binaya hirsizlik amaciyla giren bir süpheli kaçmaya çalisirken vatandaslar tarafindan yakalandi. Vatandaslardan biri hirsizin elinden aldigi biçakla hirsizi biçakladi. O anlar bir is yerinin güvenlik kameralarina yansidi.

Zeytinburnu'nda Elinden Aldigi Biçakla Hirsizi Yaraladi
Olay, geçtigimiz günlerde Zeytinburnu Semiha Sakir Caddesi’nde ögle saatlerinde meydana geldi. Iddialara göre, düzensiz göçmenlere yapilan operasyonlarin ardindan bir bina komple bosaltildi. Kimsenin yasamadigi bina, belediye ekipleri tarafindan geçici süreligine mühürlendi. Bunu firsat bilen süpheliler, binanin mührünü kirarak içerideki esyalari çalmaya basladi.

Son olayda binadan esya çalan bir süpheli kaçmaya çalisirken vatandaslara yakalandi. Süpheli, kendisini dövmeye baslayan vatandaslara biçak çekti. Vatandaslardan biri hirsizin elindeki biçagi alarak süpheliyi yaraladi. Olay yerinden kaçan süphelinin saglik durumu bilinmezken polis ekipleri konuyla ilgili çalisma baslatti.

“Buraya giren çikan belli degil”

Televizyonunun anteni çalinan Mustafa Atik, “Biz bu binadan çok sikildik. 100-150 tane mülteci bu binada kaliyor. Bütün çöplerini arka tarafa atiyorlar. Kokudan duramiyoruz. Belediyemiz ilgileniyor, mühürlüyor. Tekrar mührü söküyorlar. Buraya giren çikan belli degil. Uyusturucu var. Benim televizyonumun antenini çaldilar” dedi.

“Burayi mesken edindiler”

Yasananlari anlatan Zeki Saray, “Burasi daha önce bina sakinleri tarafindan mültecilere kiralandi. Devletin aldigi kararla mülteciler ülke disina gönderilmesi için baskin düzenlenmisti. Kaçanlar kaçti, kaçamayanlarda sinir disi edildi. Bunu firsat bilen uyusturucu madde kullanicilari burayi mesken edindiler. Iki ay önce gündüz ögle saatlerinde evime hirsiz girdi. Olaylar ondan sonra belli bir noktaya geldi. Burada yasayan mahalle sakinleri olarak Zeytinburnu Belediyesi’nde, emniyette kayitlarimiz duruyor. Bunun bir an evvel çözüme kavusulmasini istiyoruz” seklinde konustu.

“Kendimizi savunmak amaçli tedbirler aliyoruz”

Binanin içinde 5 kisi yakaladiklarini söyleyen Saray, “Yakaladigimiz 4 erkek 1 kadini çok uygunsuz bir pozisyonda yakaladik. Yan taraftaki pencereden çok uygunsuz bir biçimde yakaladik. Emniyet güçlerimiz olaya müdahale etti. Belediye tarafindan burasi mühürlendi. Biz evimizde beyzbol sopasi, biçak ile kendimizi savunmak amaçli tedbirler aliyoruz. Uykumuz haram oldu. En son dövülen kisi hirsizlik yapiyordu. Burada yangin çikti. Itfaiye ekiplerinin yardimi ile polis ekipleri içeri girdi. Kaçan mültecilerin kalan esyalari çaldilar. Oraya bitirip yan binalara sirayet ettiler. Binada ilk bize sirayet ettiler. Biz de ondan dolayi teyakkuz halindeyiz. Belediye yetkilileri bunu duysunlar, bir hal çaresine baksinlar” dedi.

Kaynak: İHA