Yozgat'ta Dogalgaz Borusu Kirildi, Kentin Gazi Kesildi

Yozgat kent merkezinde sebeke suyu ishale hatti yenileme çalismasi sirasinda is makinesi dogal gaz borusunu kirdi. Borudan çikan gaz kisa süreligine panige neden oldu.

Yozgat'ta Dogalgaz Borusu Kirildi, Kentin Gazi Kesildi
Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi Sungurlu Caddesi’nde çalisma yapan is makinesi dogal gaz ana borusuna zarar verdi. Borunun kirilmasiyla dogal gaz havaya karisirken olayin haber verilmesi üzerine dogal gaz dagitim sirketi sehrin gazini kesti. Arizanin giderilmesi için çalismalar sürerken ilk etapta hastaneler, ekmek firinlari ve cezaevine dogal gazin verildigi bildirildi.

Olay yerinde inceleme yapan Yozgat Valisi Ziya Polat, “Aksam saatlerinde dogal gaz hattinda meydana gelen ariza nedeniyle kent merkezinde dogal gaz kesildi. Hastanelerimize, cezaevine, saglik ocaklarina ve firinlara gaz verildi ve verilmeye devam ediyor. Dogal gazin evleri giris baglantilarinin hepsi kontrol edilecek ondan sonra gaz verilecek" dedi.

Yozgat Belediye Baskani Celal Köse ise, “Altyapi çalismalarimiz esnasinda dogal gaz hattinda bir sizinti meydana geldi. Bunun sonucunda gaz akisi durduruldu. Su an yedek hattan gaz verilme çalismalari sürüyor. Elektrik ve su gibi olmuyor, konut girislerindeki gaz regülatörlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Dogal gaz dagitim sirketi personeli tüm regülatörleri kontrol edecek. Ondan sonra gaz hanelere de gaz verilecek" seklinde konustu.

Kaynak: İHA