Yanginda Can Pazari Açiklamasi 20 Kisi Dumandan Etkilendi

Samsun’da bir apartmanin zemin katinda çikan yanginda adeta can pazari yasanirken, dumandan etkilenen 20 kisi itfaiye tarafindan evlerinin balkonlarindan kurtarildi. 10 kisiye ambulanslarda müdahale edilirken, aralarinda çocuklarin da bulundugu 10 kisi ise hastaneye kaldirildi.

Yanginda Can Pazari Açiklamasi 20 Kisi Dumandan Etkilendi


Yangin, Samsun’un Tekkeköy ilçesi Çay Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katli apartmanin zemin katinda bulunan Yusuf Ayaydin’a ait evde yangin çikti. Elektrik kontagindan çiktigi ileri sürülen yangini, Samsun Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri müdahale ederek söndürdü. Ancak ayni apartmanda bulunan evleri duman basti. Vatandaslar kendilerini balkonlara atti. Dumandan etkilenenler balkonlarda mahsur kaldi.

Itfaiye ekipleri, kobra diye tabir edilen itfaiye merdiveni ile vatandaslari kurtarmak için seferber oldu. Ekipler itfaiye merdiveni ile vatandaslari balkonlardan kurtardi. Dumandan etkilenen 20 kisiye ilk müdahale olay yerindeki ambulanslarda yapildi. Aralarinda çocuklarin da bulundugu 10 kisi ise ambulanslarla hastanelere kaldirildi. Yanginla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA