Gümüshane Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Kentin Tek Kadin Mahalle Muhtari Arzu Ay Oldu

Gümüshane Kent Konseyi Kadin Meclisi 4. Seçimli Genel Kurulu gerçeklestirildi. 5 adayin yaristigi Seçimli Genel Kurulda Gümüshane merkezdeki tek kadin mahalle muhtari Arzu Ay baskanliga seçildi.

Gümüshane Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Kentin Tek Kadin Mahalle Muhtari Arzu Ay Oldu
Kent Konseyi Kadin Meclisi 4. Seçimli Genel Kurulu Gümüshane Belediyesi’nin 4. Katinda bulunan nikâh salonunda gerçeklestirildi.

Genel kurula Gümüshane Kent Konseyi Baskani Rüstem Demirag, yeni dönemde aday olmayan eski Kadin Meclisi Baskani Aysel Akçay ve Kadin Meclisi Genel Kurul üyeleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan baslayan genel kurulda Kent Konseyi Kadin Meclisinin kadinlarin topluma ve yönetime katilabilmesi için kurulmus çok degerli bir yapi oldugunu söyleyen Kent Konseyi Baskani Rüstem Demirag, “Siz çok kiymetli genel kurul üyelerimizin arasindan seçilecek olan kadin meclis baskanimiz ve yürütme kurulu üyelerimizin Kent Konseyimize, toplumumuza ve sehrimize hayirli hizmetler yapmalarini diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan seçime geçildi. 5 adayin baskan olmak için yaristigi seçimli genel kurulda 59 genel kurul üyesinin 35’inin oyunu alan Karsiyaka Mahallesi muhtari Arzu Ay Kent Konseyi Kadin Meclisinin yeni baskani oldu. Diger adaylardan Dilek Tokmak 5, Arife Eleman 5, Seviye Turhan 12, Sibel Kandaz Olgun ise 2 oy aldi. Baskanlik seçiminin ardindan Yürütme Kurulu seçimine geçildi. Yapilan oylama sonucunda Yürütme Kuruluna Nermin Dabag, Hamiyet Acet, Asuman Dabag, Türkan Günday, Derya Ezber, Pamuk Okur, Aylin Çakir, Çigdem Aydin, Nesrin Kadakal, Vildan Çelik, Hacer Özçubukçu, Isilay Karabiber, Emine Keles ve Handan Çelik seçildi.

Gerçeklestirilen seçimli genel kurulda Kadin Meclisi Baskani seçilen Arzu Ay, “Gümüshane’nin güzellesmesi için kadin elinin, kadin birliginin ve kadinlarin omuz omuza vermesinin çok önemi var. Biz de bunu basardik. Oy veren vermeyen, cesaret gösterip de aday olan herkese tesekkür ediyorum. Kadin olarak biz variz dedik, eski Kadin Meclisi Baskani Aysel Akçay ve çalisma grubuna tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA