GMIS Yönetim Kurulu, Türk-Is Genel Baskani Atalay Ile Görüstü

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay ile Ankara’da bir araya geldi.

GMIS Yönetim Kurulu, Türk-Is Genel Baskani Atalay Ile Görüstü
GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yildiz, Genel Teskilatlandirma ve Egitim Sekreteri Tayfun Demir, MTA Sube Baskani Tarkan Bor, Ankara’da Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay ile görüstü. Görüsmede, TTK’ya isçi alimi ve Zonguldak’in sorunlari ele alindi. Atalay, Türk-Is olarak Zonguldak’a önemli katkilar saglamak istediklerini ve bu görüsmelerde mesafe kat ettiklerini söyledi.

Zonguldak’in kendisi için ayri bir yeri oldugunu ifade eden Atalay, "Emegin baskenti olan Zonguldak bizim gözümüzde çok önemli bir ilimiz. Baskanlar kurulu toplantisinda ki sözlerimin çarpitildigini üzülerek ögrendim. Benim için Zonguldak ve Çaycuma’nin her zaman ayri bir yeri vardir. Ben kendimi bir Zonguldak ve Çaycumali olarak görüyorum. Fahri hemserinizim. Semsi Denizer ve Çetin Altun gibi baskanlarimizin Çaycumali oldugunu hatta genel baskanimiz Hakan Yesil’in Çaycumali oldugunu biliyorum. Dolayisiyla benim hemserilerim hakkinda en ufak bir kötü söz söylemem söz konusu olamaz. Bugüne kadar maden isçisi ve Zonguldakli hemserilerimin yaninda oldum ve olmaya devam edecegim. Seçimlerden önce TTK’ya isçi alinmasi konusunda katkim olursa bunun mutlulugu bana yeter" dedi.

Atalay, ayrica Zonguldak’in her geçen gün gelismekte ve büyümekte oldugunu ancak, bazi karanlik odaklarin gelismesinde engel olmaya çalistiklarini ifade etti.

GMIS Genel Baskani Hakan Yesil ve yönetim kurulu üyeleri, Atalay’a TTK’ya isçi alimi ve maden isçilerinin sorunlari hakkinda detayli bilgi verdi.
Kaynak: İHA