Elbistan'da Parklara Verilen Zararin Maliyeti 2 Milyon Lira

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde son bir yil içerisinde park ve oyun gruplarina verilen zararin maliyetinin 2 milyon lirayi buldugu belirtildi.

Elbistan'da Parklara Verilen Zararin Maliyeti 2 Milyon Lira
Elbistan’da, Pinarbasi mesire alani basta olmak üzere parklar ve mahalle aralarindaki alanlara kimligi belirsiz kisilerce zarar veriliyor. Özellikle gece saatlerinde kamelyalarin ahsap kisimlarini kirarak yakan, parçalayan ve oyun gruplarina zarar veren bu kisilerin yaptiklarinin yanina kâr kalmamasi için çalisma baslatilmisti. Polis ve mahalle bekçilerince 10 sahis yakalanarak haklarinda islem yapilmisti. Kamelyalar ve oyun parklari ise, ciddi bir maliyet gerektiren çalismanin ardindan yenilenerek vatandaslarin kullanimina sunuluyor.

Konuyla ilgili olarak degerlendirmelerde bulunan Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Talip Dogan 2022 yili içerisinde parklara verilen zararin maddi degerinin 2 milyon lirayi buldugunu söyledi.



Dogan, “Ilçemizde maalesef bazi art niyetli kisiler tarafindan park ve oyun gruplarimiza zarar veriliyor. Bu yil içerisinde sadece oyun gruplarimizda 1.7 milyon liralik bir hasar olustu. Tabi amortisman giderleri hariç, onunla birlikte 2 milyon liralik bir zararimiz olustu. Halkimizdan biraz daha bilinçli davranmalarini, çocuklarimizi kamusal alanlara zarar vermemeleri noktasinda uyarmalarini istiyoruz. Biz elimizden geldigince bakimlarini yapmaya devam ediyoruz. Vatandaslarimizdan da biraz daha duyarli olmalarini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Oyun alanlarini kullanan çocuklar da gördükleri manzara karsisinda saskinliklarini gizleyemezken, gönüllerince eglendikleri oyuncak ve materyallerin yakilmasina bir anlam veremediklerini belirttiler.

Vatandaslar ise, parklara ve kamelyalara zarar verilmesinin mantikla bagdasan bir yani olmadiginin altini çizdiler.
Kaynak: İHA