DTSO'dan Izmir'de Isbirligi Adimlari

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) Izmir’in Bergama ve Torbali ilçeleri Ticaret Odalari ile isbirligi protokolleri imzalayarak batidaki odalarla kardeslik baglarinin güçlendirilmesinin adimlarini atti.

DTSO'dan Izmir'de Isbirligi Adimlari
DTSO Baskani Mehmet Kaya, DTSO Meclis Baskani Nevin Il ve Meclis üyeleri Bergama Ticaret Odasini ziyaret etti. DTSO Heyetini Bergama Ticaret Odasi (BERTO) Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Polat ve Meclis üyeleri karsiladi. BERTO Meclis üyeleri ile DTSO Meclis üyeleri karsilikli kendilerini tanitti. Ardindan Bergama ilçesinin tanitim filmi izlendi. Daha sonra BERTO Baskani Lütfi Polat, ilçedeki üretim alanlarina iliskin bir sunum yapti. Sunumun ardindan DTSO Baskani Mehmet Kaya, bir konusma yapti.

Kaya, konusmasinda Diyarbakir’a yönelik olarak olusturulan olumsuz algilarin kirilmasinda batidaki odalarla yapilan isbirligi ve kardeslik protokollerinin önemine degindi. Diyarbakir’in tarimsal kalkinmasinda Silvan ve Kral Kizi baraj projelerinin tamamlanmasi ve sulama kanallarinin faaliyete geçmesinin belirleyici etkisine deginen Kaya, Silvan ve Kral Kizi barajlarinin sulama kanallarinin faaliyete geçmesiyle Türkiye’nin pamuk ihtiyacinin Diyarbakir’dan karsilanacagini ve pamukta disa bagimliligin son bulacagini söyledi.



Türkiye’nin Güney komsulari ile ticari iliskilerinin gelistirilmesinin önemine deginen Kaya, Batidaki yatirimcilarin bakir olan ticari alanlara ulasmasinda DTSO’nun köprü görevi görebilecegine deginerek, isbirligi protokollerinin arttirilmasinin hem Diyarbakir ve bölgeye yönelik olumsuz algilarin kirilmasinda rol oynayabilecegini hem de batidaki yatirimcilarin yeni pazar alanlarina erisim saglayabilecegini ifade etti.

DTSO Heyeti Bergama’dan sonra Torbali Ticaret Odasini ziyaret etti. DTSO heyetin ilçede Torbali Ticaret Odasi Baskani Abdulvahap Olgun, Meclis Baskani Bekir Söyler ve Meclis üyeleri karsiladi.

DTSO ile Torbali Ticaret Odasi arasindaki baglarin güçlendirilmesinin önemine isaret eden Kaya, Diyarbakir Is Konseyi deneyimine degindi. Diyarbakir’daki sulu tarim alanlarinin arttirilmasi bakimindan Silvan ve Kral Kizi barajlarinin sulama kanallarinin faaliyete geçecek olmasinin yaratacagi etkiye isaret eden Kaya, pamukta ithalatin son bulacagina vurgu yapti.
Kaynak: İHA