Çökertilen 'Baybekler' Çetesinden 16 Süpheli Tutuklandi

Türkiye genelinde gerçeklestirilen ’Silindir Operasyonu’ çerçevesinde, Izmir merkezli yürütülen operasyonda gözaltina alinan toplam 42 süphelinin emniyetteki islemleri tamamlandi. Izmir’in kuzey ilçelerinde ’Baybekler’ olarak taninan 19 çete üyesinden 16’si tutuklandi.

Çökertilen 'Baybekler' Çetesinden 16 Süpheli Tutuklandi
Ülke genelinde 6 Aralik günü düzenlen ‘Silindir Operasyonu’ çerçevesinde, Izmir Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince, Izmir’in Bergama, Aliaga, Dikili ve Kinik ilçelerinde faaliyet yürüten ‘Baybekler’ diye bilinen suç örgütü ile yine Izmir’de suç örgütlerine silah ve mühimmat temin eden 2 farkli sebekeye yönelik 3 aylik yürütülen çalismalarin ardindan; Izmir merkezli Gaziantep, Balikesir, Konya ve Isparta’da toplamda 43 süphelinin yakalanmasi için es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Ekipler tarafindan süphelilere ait 60 adres ve 16 araca yönelik düzenlenen operasyonda; 39 adet tabanca, 20 adet tüfek, 1 adet dinamit lokumu, 864 adet degisik çaplarda fisek, 1 torna makinesi, bin 43 adet uyusturucu hap, 612,57 gram esrar, 685 adet kartus, 14 adet senet, 7 adet namlu açma aparati, 3 adet silah kalibi ve çok sayida tabanca parçasi ele geçirildi. Operasyonlar çerçevesinde toplam 42 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Bergama, Kinik, Aliaga, Foça ve Dikili ilçelerindeki suç faaliyetlerinin desifre edilen ‘Baybekler’ suç örgütü üyelerinin; ‘Kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ‘Silah ve mühimmat kaçakçiligi’, ‘Uyusturucu madde ticareti’, ‘Kasten yaralama’, ‘Is yeri ve ikamet kursunlama’ gibi suçlari azmettirdikleri ve isledikleri tespit edildi. Operasyonda, Baybekler suç örgütünün lideri ve yöneticileri ile birlikte tüm üyeleri, Aliaga Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirligi ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. Süphelilerin örgüt faaliyetleri çerçevesinde kullandiklari çiftlik evleri ile ikametlerinde yapilan aramalarda, tabancalar, tüfekler, senetler, esrar maddesi ve çok sayida uyusturucu hap ele geçirildi. Çete üyesi oldugu tespit edilen toplam 19 süpheli, Bergama Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan alinan genis güvenlik önlemleriyle, Bergama Adliyesine sevk edilirken, 16 süpheli tutuklandi, 3 süphelinin hakkinda da adli kontrol karari verildi.

Hakkinda gözalti karari bulunan 1 firari süpheliyi yakalama çalismalarinin ise sürdügü kaydedildi.
Kaynak: İHA