Biyonik Kulakligina Kavusan Çocuk Tekrar Duymaya Basladi

Adana’da bir aylikken tek gözü maviye dönüsen, dogustan isitme engeli ve hiperaktif 10 yasindaki Emir Yikilmaz’in zarar gören biyonik kulakliginin masrafi yardimseverler tarafindan karsilaninca, çocuk tekrar duymaya basladi.

Biyonik Kulakligina Kavusan Çocuk Tekrar Duymaya Basladi
Adana’da Canan Yikilmaz (42), kendi gibi çocuk felci geçiren ve isitme engeli olan Cemil Yikilmaz (45) ile 13 yil önce dünya evine girdi. Çiftin evliliginden Gülsen (12) ve Emir (10) isimi iki çocuklari oldu. 7. sinifa giden Gülsen’in saglik problemi bulunmazken, 4. sinif ögrencisi Emir dogustan isitme engelli olarak dünyaya geldi. Emir’in sol kulagina 1 yasinda, sag kulagina ise 6 yasinda devlet tarafindan ücretsiz biyonik kulak takildi. Isitme engelinin yani sira hiperaktif olan Emir’e yüzde 52 isitme engeli raporu verildi.

Bir süre sonra devlet tarafindan alinan biyonik kulaklik zarar görünce çocuk duyamaz hale geldi. Ailenin maddi durumu iyi olmadigi için biyonik kulaklik alamayip hayirseverlerden yardim istedi. Biyonik kulakligi zarar gören Emir’in, kulakligi tamiri için yardimseverlerin bagislariyla gerekli miktar para toplandi. Oglunun cihazinin tamir gördügünü ve temin edildigini dile getiren anne Canan Yikilmaz,” Tüm hayirseverlerden milli egitim bakanligindan tüm yardim yapanlardan çok tesekkür ediyorum. Suan çocugum 2 cihazla, çok mutlu çok sevinçli. Artik düzenli bir sekilde okula gidecek” dedi.

“Oglumun duydugunu bilmek inanilmaz mutluluk verici”

Evladinin tekrardan duydugunu bilmek inanilmaz mutluluk verici oldugu söyleyen anne Yikilmaz, ”Cihaz geldi, Emir anliyor. Kargom geldi degil mi diyor. Cihazi basina taktigim an, anne gerçekten duyuyorum artik. Anne çok güzel diyerek mutlulugu belli oluyor. Suan çok sükür benim söylediklerimi de ögretmeninde söylediklerini duyacak basarili bir ögrenci olacak diye düsünüyorum” diye konustu.

Kulakligina kavusarak tekrardan duymaya baslayan Emir ise ”Çok tesekkür ediyorum yardim ettiginiz için, ben artik duyuyorum. Bana yardim eden kisilere tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA