Ayvalik Mezeleri Travel Turkey Izmir Fuari'nda Bulustu

Ayvalik’in yemek kültürü Travel Turkey Izmir Fuari’nda konuklarin damak zevkine sunuldu.Ayvalik’a özgü lezzetlerin tadina bakmak isteyen ziyaretçilere iki günde iki bin "tadimlik tabak" sunumu yapildi.

Ayvalik Mezeleri Travel Turkey Izmir Fuari'nda Bulustu
Ayvalik Belediyesi istiraklerinden Pasa Limani Sosyal Tesisleri’nin mutfaginda hazirlanan Ayvalik’a özgü mezeler konuklar tarafindan adeta kapisildi. Damak çatlatan mezelerin tadina bakan fuar ziyaretçileri sunumdan memnun olduklarini dile getirdiler. Baskan vekili Semih Varol ve Meclis Üyesi Merih Arslan tarafindan konuklara sunulan Ayvalik mezeleri kisa süre içinde tükendi.

Ayrica Ayvalik Belediyesi standinin kooperatif tarafindan satisi yapilan ilk sikim zeytinyaglari, zeytinler, salçalar, reçel çesitleri ve üretim mutfaginda hazirlanan birbirinden lezzetli ürünler de tadina bakan konuklardan tam puan aldi. Stantta ilgi gören bir diger ürün de, mahalleevlerinde kadinlarin el emegiyle üretilen birbirinden degerli el isleri ve mis kokulu sabunlar oldu.

Ayvalik Belediyesi standini ziyaret ederek mezelerin tadina bakan, kooperatif ve mahalleevlerindeki ürünleri inceleyen Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse ve ekibi de begenilerini dile getirdi.

Gastronomisiyle yasayan dünyaca ünlü bir mutfaga sahip olan Ayvalik’in, fuara katilan binlerce konukla bulusturdugu Ayvalik’in yöresel otlarindan, yogurtlu mezelerinden ve zeytinli salatalarindan olusan iki bin sunum tabagi ile Ayvalik Belediyesi’ni ziyaret eden konuklarla bulusturdu. Ayvalik’a özgü meshur Sakizli Kurabiye, Girit Peksimeti gibi lezzetler de hem tanitildi hem ikram edildi.

Gastronomi turizminin Ayvalik açisindan önemini belirten Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin; "Ayvalik mutfak kültürünü günümüze tasiyanlardan aldigimiz güç ve bilgi birikimi ile Ayvalik Belediyesi olarak mutfagimizi yasatip, gelecege tasiyacagiz. Bu sorumluluk bilinci ile çalismalarimiza önem veriyoruz. Genel olarak ele alindiginda turizmin içerisinde gastronomi büyük bir anlam ifade ediyor. Misafirlerimiz tarafindan tüketilen, yerel kültürümüzün önemli bir parçasi olan "Ayvalik Mutfagi" yerel tarima ve ekonomik gelisime de katki saglamakta. Asirlik bir mutfak olan Ayvalik’a tüm misafirlerimiz bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA