Bir Gözü Mavi, Bir Gözü Yesil Olan Adami Gören Sasiriyor

Nigde’de yasayan isitme engelli 26 yasindaki Mücahit Yildirim; biri mavi digeri ise yesil olan gözleriyle dikkat çekiyor.

Bir Gözü Mavi, Bir Gözü Yesil Olan Adami Gören Sasiriyor
Dogustan bir gözü mavi bir gözü yesil olan Mücahit Yildirim, girdigi ortamlarda farkli göz renkleriyle ilgi odagi oluyor. Anne ve babasi ile kardeslerinin gözlerinin normal oldugunu belirten Yildirim; “ Babamin gözleri mavi, annemin ise yesil. Ben de dogustan iki farkli göz rengine sahibim” dedi.

Tercüman esliginde açiklamada bulunan Yildirim; “Nigde’de dünyaya geldim. Dogdugumda konusuyordum. Daha sonrasinda atesli bir hastaliga yakalandim ve sagir oldum. Gözlerim dogustan sag taraf yesil, sol taraf ise mavi. Sol taraf mavi baba tarafi, sag taraf anne tarafi. Insanlar gördükleri zaman sasiriyorlar. Gözlerin saglikli, bir sikintim yok" ifadelerini kullandi.

Günlük hayatta isaret dili bilenlerle sohbet ettigini aktaran Yildirim; "Belediyede çalisiyorum. Isaret dili bilenlerle sohbetlerimi yapiyorum. Konusan insanlarla anlasamiyoruz. Sagir insanlarla iletisim kuruyoruz. Mutlu oluyorum. Konusan insanlarla anlasamadigimiz için yazisiyoruz. Sagirlari anlamalari için isaret dili ögrenmeleri lazim. Sagir insanlar Nigde’de çok fazla. Isaret diliyle iletisim kurmak rahat oluyor bizim için. Isaret dili ögrenmelerini isteriz. Iletisim kuramadigimiz zaman zorlaniyoruz. Isaretle anlasabilirsek bu bizim için rahat oluyor” dedi.

Kaynak: İHA