Istanbul Merkezli 7 Ilde Tefecilere Operasyon Açiklamasi 33 Kisi Yakalandi

Istanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda tefecilik yapan suç örgütünün 33 üyesi gözaltina alindi. Süphelilerin ikametlerinde yapilan aramalarda 2 ruhsatsiz tabanca ve tabancalara ait çok sayida fisek, magdurlara ait çok sayida çek ve senet, ajanda ve vekaletnameler ele geçirildi.

Istanbul Merkezli 7 Ilde Tefecilere Operasyon Açiklamasi 33 Kisi Yakalandi
Emniyet yetkililerinden alinan bilgiye göre, tefecilere yönelik Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma çerçevesinde, Istanbul Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan 6 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan operasyon karari alindi. Dün sabah Istanbul merkezli Sakarya, Karabük, Mugla, Izmir, Aydin ve Trabzon’da es zamanli operasyon gerçeklestirildi.



Çok sayida kisinin magdur oldugu ögrenildi

Çok sayida adrese yapilan baskinlarda suç örgütünün 33 üyesi gözaltina alinirken, süphelilerin ikametlerinde yapilan aramalarda 2 ruhsatsiz tabanca ve tabancalara ait çok sayida fisek, magdurlara ait çok sayida çek ve senet, ajanda ve vekaletnameler ele geçirildi. Gözaltina alinan süpheliler emniyete götürülürken, çetenin, dara düsmüs kisilere faiz karsiliginda para verdikleri ve vadesi gelmemis çekleri komisyon karsiliginda vadesinden önce nakde çevirerek tefecilik yaptiklari ileri sürüldü. Örgütlü sekilde tefecilik faaliyeti yürüttükleri tespit edilen süphelilerin, bu yöntemle çok sayida vatandasi magdur ettikleri anlasildi.
Kaynak: İHA