Mülkiye Teftis Kurulu Baskanligindan Inceleme Baslatilan Belediyelere Iliskin Açiklama

Içisleri Bakanligi Mülkiye Teftis Kurulu Baskanligindan Belediyelerde yürütülen terör sorusturmalari ile ilgili olarak yapilan açiklamada, “Inceleme ve sorusturmalar sonucunda, terör örgütleriyle irtibatli veya iltisakli personel tespit edilir ise edilen bilgi ve bulgular müfettislerimizce düzenlenen tevdi raporlariyla yetkili Cumhuriyet Bassavciliklarina intikal ettirilmektedir” denildi.



Mülkiye Teftis Kurulu Baskanligindan yapilan yazili açiklamada, “Kurulumuzca, Belediyelerde yürütülen terör sorusturmalari ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amaciyla asagidaki açiklamanin yapilmasina gerek duyulmustur. Belediyeler ile ilgili olarak Bakanligimiza intikal eden her türlü ihbar ve sikâyet titizlikle incelendigi gibi terör faaliyetleri ile ilgili olarak Bakanligimiza intikal eden tüm iddialar da derhal inceleme ve sorusturma sürecine tabi tutulmaktadir. Inceleme ve sorusturmalar sonucunda, terör örgütleriyle irtibatli veya iltisakli personel tespit edilir ise bu personelin ise alim süreçleri incelenerek, bu konuda elde edilen bilgi ve bulgular müfettislerimizce düzenlenen tevdi raporlariyla yetkili Cumhuriyet Bassavciliklarina intikal ettirilmektedir." ifadelerine yer verildi.



Açiklamanin devaminda, "Bu kapsamda, İçel Büyüksehir Belediyesi ile Atasehir Belediyesinde yürütülen inceleme ve sorusturmalar sonucunda yapilan tespitler ve elde edilen bilgi ve bulgular yetkili Cumhuriyet Bassavciliklari ile paylasilmistir. Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesinde yürütülen inceleme ve sorusturmalar da çok kisa süre içerisinde tamamlanarak, müfettislerimizce düzenlenecek tevdi raporlari ile elde edilen bilgi ve bulgularin yetkili Cumhuriyet Bassavciliklarina intikali saglanacaktir. Terör örgütleriyle irtibatli veya iltisakli oldugu tespit edilenlerin isimleri Müfettislerimizce düzenlenen tevdi raporlarinin içerisinde Cumhuriyet Bassavciliklarina gönderilmektedir” denildi.
Kaynak: İHA