Kozan'in Tarihi Ile Dogasi Mimar Ve Mühendisleri Kendine Hayran Birakti

5 bin yillik geçmise sahip tarihi Anavarza Antik kenti, Kozan kalesi, 6 asirlik geçmisi olan Hoskadem camiye ev sahipligi yapan Adana’nin Kozan ilçesi Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen mimar ve akademisyenleri agirladi.

Kozan'in Tarihi Ile Dogasi Mimar Ve Mühendisleri Kendine Hayran Birakti
Türkiye’nin birçok yerinden gelen mimar, mühendis ve akademisyenlerden olusan 30 kisilik ekip Kozan Belediye Baskani Mimar Kazim Özgan’in ev sahipliginde ilçenin tarihi, turistik, dogal güzelliklerini gezdi. Mimar, mühendis ve akademisyen heyeti ilçenin tarihi dokusu korunarak doga ile olan mozaigine hayran kaldi. Atatürk parki, tarihi Roma köprüsü, sosyal yasam merkezi, Türk büyükleri meydani, Muhsin Yazicioglu parki, millet bahçesi, tarihi konak ve sokaklar, Kozan Kalesi, Hoskadem camiini gezen mimar ve akademisyenler bölge halkinin ürettigi yöresel ürünler satis noktasini ziyaret edip, Kozan Baraji iskele tesisleri düsler alemi ve dagilcak tesislerini gezdi. Ayrica heyet Kuvayi Milliye kahramani Sehlikzade Hasan Efendi çiftligindeki müzeyi ve Anavarza Antik Kentini de inceleyip bilgi aldi.

Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, "Türkiye’nin birçok yerinden 30 mimar mühendis ve akademisyen arkadasimizi ilçemizde iki gün misafir ettik. Misafirlerimize Kozan’in tarihi yerleri ile kültür ve doga ile bas basa iki agirladik. Gittikleri yerlerde yasadiklari sehirlerde Kozan’i unutmamalarini istedik. Kozan diye bir tarih ve kültür sehrinin oldugunu bilmelerini istedik” dedi.

Ilçeye hayran kaldiklarini ifade eden Mimar Berrin Birdogan, “Kozan Belediye Baskani Mimar Kazim Özgan’a misafirperverlikleri için tesekkür ederiz. Ön yargilarimiz vardi gelirken. Bu kadar zenginliklerle dolu bir ilçe olacagini düsünmemistik. Tam bir medeniyetiler besigi ve mimar dokunuslari ile sehrin tarihi yapisi korunarak doga ile muhtesem bir kent" diye konustu.

Kozan kalesi, Anavarza antik kentine hayran kaldigini belirten Mimar Mustafa Abbasoglu da, "Belediye baskaninin mimar olmasinin kentte ki degisimde önemli bir etken oldugunu gözlemledik. Kozan halki ile yerel yönetim arasindaki bag ile kentin sinerjisi bizlere yansidi. Daha küçük bir Anadolu kasabasi hayal ediyorduk. Tarihi ve dogasi muhtesem bir zenginlik, Akdeniz bölgesinde mutlaka görülmesi gereken bir ilçe” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA