AK Partili Ileri Açiklamasi 'Türkiye Bir Güven Ve Istikrar Adasi Olma Yolunda Kararlilikla Ilerliyor'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Ileri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi Türkiye vizyonunun çok önemli oldugunu belirterek, “Bu kadar zorluga, sinamalara, bölgesel ve küresel zorlayici gelismelere ragmen Türkiye bir güven ve istikrar adasi olma yolunda kararlilikla ilerliyor” dedi.

AK Partili Ileri Açiklamasi 'Türkiye Bir Güven Ve Istikrar Adasi Olma Yolunda Kararlilikla Ilerliyor'
Hakkari’de Ögretmenevi’nde sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri ve basin mensuplari ile bir araya gelen Ömer Ileri, AK Parti teskilatlarinin tüm yurtta sahada yüksek enerjiyle çalismalarini sürdürdügünü belirtti.

Ileri, "20 yilda Türkiye çapinda çok ciddi ilerlemelere ve atilimlara hep beraber sahitlik ettik. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde AK Parti iktidarinda Türkiye vesayet odaklarindan kurtulmustur. Türkiye’de özgürlük alanlari oldukça önemli bir biçimde gelisti. Türkiye altyapisindaki eksiklikleri, cumhuriyet tarihi boyunca giderilmemis eksiklikleri büyük bir basariyla giderdik. Egitimden ekonomiye, teknolojiye, tarima, savunma sanayisine her alanda çok ciddi bir atilim hayata geçti. Herhalde en önemlisi, bütün bu atilimlarin sonucunda hepimizde çok ciddi bir özgüven olustu. Bu çok degerli. AK Parti iktidarinin bu ülkeye, bu millete kazandirdigi en önemli katkilardan biridir diye düsünüyorum. Önceki dönemlerde, terörün kol gezdigi, terörle anilan Hakkari bugün itibariyla huzurun kenti olmustur. Kentin bugünlerde tarihinin en yogun dönemini yasadigini, konutlarin, hastanelerin, okullarin insa edildigini, milyarlarca liralik yatirimlar yapilmistir. Hakkari artik festivallerle anilan bir sehir haline geldi. Hakkari’de gün geçmiyor ki güzel bir gelisme olmasin. 5 fakültesi, 4 binden fazla ögrencisi, 30 civari lisans programi olan bir üniversite mevcut. Hakkari merkezin su an yaklasik yüzde 80’i dogalgaza baglanmis durumda. Insallah Yüksekova’ya da dogalgazi getirme planlari var. Organize sanayi bölgesi noktasinda çalismalar yapiliyor. Gençlik ve sporla ilgili 50’nin üzerinde proje hayata geçirilmis durumda. Hakkari yepyeni bir döneme girmis durumda. Gelecege de güvenle bakiyor. 2022’nin ilk yarisi itibariyla yüzde 7,5’luk bir büyüme saglandi. ihracatin rekorlar kirmistir. Geçtigimiz yil 225 milyar dolar. Bu yilki hedef 250 milyar dolardi, görülen o ki insallah bunu da asacagiz. Bu kadar zorluga, sinamalara, bölgesel ve küresel zorlayici gelismelere ragmen Türkiye bir güven ve istikrar adasi olma yolunda kararlilikla ilerliyor. Cumhurbaskanimizin açikladigi Türkiye vizyonu elbette çok önemli bir vizyon. Türkiye geldigi noktada önemli problemlerini halletmis, altyapi eksikliklerini gidermis ve artik potansiyelini hayata geçirme noktasinda bir hazirlik seviyesine ulasmis durumda. Türkiye Yüzyili bir anlamda ilerlememizin, güçlenmemizin, kalkinmamizin, onun da ötesinde küresel anlamda millet olarak degerler üzerine kurulu bir yönetim anlayisini getirdigimiz bir yüzyil olacak. Kuzeyden güneye, dogudan batiya bu vizyon hepimizin vizyonu. Gerek Hakkari’mizi, gerek bölgemizi tekrar fakirlestirmeye çalisanlara, bu bölgedeki huzuru bozmaya çalisanlara, bunlarin içerideki ve disaridaki destekçilerine hiçbir zaman imkan vermeyecegiz. Insallah Cumhurbaskanimizin liderliginde çiktigimiz bu yolu basariyla tamamlayacagiz ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bir bütün olarak dünyaya damgasini vuracak bir ülkeyi hep beraber yükseltecegiz" seklinde konustu.

Ileri ve beraberindekiler, kent merkezinde esnaf ziyareti gerçeklestirip, AK Parti il binasinda gençlerle basina kapali bir toplanti yapti.
Kaynak: İHA