Tavuk Çiftligindeki Vahset Için Müebbet Talebi

Çanakkale’nin Biga ilçesine bagli Kanibey köyündeki tavuk çiftliginde çalisan 3 çocuk annesi Türkan Demir’i basina kürekle vurarak öldüren Hakki Elalmis’in ilk durusmasi, Çanakkale 2’nci Agir Ceza Mahkemesinde görüldü. Durusmada basina kürekle vurularak öldürülen Türkan Demir’in avukatlari, sanik için hiçbir hafifletici neden ve indirim sebebi uygulanmaksizin tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi uygulanmasini talep etti. Hakim, durusmayi 2 Subat 2023 tarihine erteledi.

Tavuk Çiftligindeki Vahset Için Müebbet Talebi
Çanakkale’nin Biga ilçesinde 27 Mayis’ta meydana gelen olayda, 3 yil önce Mardin’den Biga’ya bagli Kanibey köyüne mevsimsel isçi olarak gelen evli cd 2 çocuk babasi Hakki Elalmis, köyde özel bir tavuk üretim çiftliginde çalismaya basladi.

Hakki Elalmis’in akrabalari Abdullah Demir, esi Türkan Demir ve 3 çocugu da geçtigimiz yil Mardin’den köye gelerek buradaki baska bir tavuk çiftliginde çalismaya basladi.

Olay günü Türkan Demir’in bulundugu tavuk çiftligine gelen Hakki Elalmis ile Demir arasinda tartisma yasandi. Tartisma büyüdükten sonra Elalmis, çiftlikte bulunan kürekle Türkan Demir’i kafasina defalarca vurarak öldürdü. Gözü dönen katil zanlisi, daha sonra kadinin gözlerini de yuvasindan çikartti. Çiftlikte çalisan baska bir isçi, kadinin kanlar içinde yerde yattigini görünce durumu esi Abdullah Demir’e bildirdi. Olay yerinde hayatini kaybeden kadinin cesedi, Biga Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanede esinin islemlerini yapan acili es Abdullah Demir’i teselli eden Hakki Elalmis, çiftlikteki güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Zanli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkan Demir’i basina kürekle vurarak öldüren Hakki Elalmis’in ilk durusmasi, Çanakkale 2’nci Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusma salonuna getirilen sanik Hakki Elalmis’in ifadesi ve taniklarin ifadeleri dinlendi. Türkan Demir’in avukatlari, sanik Hakki Elalmis’in hiçbir hafifletici neden ve indirim sebebi uygulanmaksizin tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi uygulanmasini talep etti. Hakim durusmayi 2 Subat 2023 tarihine ertelerken, sanik Hakki Elalmis’in tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Kaynak: İHA