Rusya Devlet Baskani Putin Açiklamasi 'Bakü Ve Erivan Arasinda Baris Anlasmasi Imzalanmasini Umuyoruz'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ermenistan’in baskenti Erivan’da düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlasmasi Örgütü (KGAÖ) Liderler Zirvesi’ne katildiktan sonra yaptigi açiklamada, "Bakü ve Erivan arasinda baris anlasmasi imzalanmasini umuyoruz" dedi.

Rusya Devlet Baskani Putin Açiklamasi 'Bakü Ve Erivan Arasinda Baris Anlasmasi Imzalanmasini Umuyoruz'
Kolektif Güvenlik Antlasmasi Örgütü (KGAÖ) Liderler Zirvesi, Ermenistan’in baskenti Erivan’da düzenlendi.

Zirveye katilan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, ardindan yaptigi açiklamada, Ermenistan Devlet Baskani Nikol Pasinyan ile Daglik Karabag’a dair görüsme yaptiklarini söyledi.

Üç ülke tarafindan 2020, 2021 ve son olarak 2022’de Rusya’nin Soçi kentinde yapilan üçlü zirvenin ardindan yayinlanan ortak bildirilerin uygulanmasinin Azerbaycan ve Ermenistan arasindaki baris anlasmasinin önünü açacagini söyleyen Putin, "Ermenistan ve Azerbaycan arasindaki iliskilerde kalici normallesme, sinirlarin belirlenmesi, ulasim aglarinin önündeki engellerin kaldirilmasi, insani sorunlarin çözülmesi daha önce yapilan anlasmalarin tutarli bir sekilde uygulanmasi halinde saglanabilir. En nihayetinde bunun Bakü ve Erivan arasinda baris anlasmasi imzalanmasinin önünü açacagini umuyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA