MYP Lideri Yilmaz Açiklamasi 'HDP Hangi Ittifak Olursa Olsun Olacagi Yere Sadece Seçimi Kaybettirecektir'

Muhafazakar Yükselis Partisi (MYP) Genel Baskani Ahmet Reyiz Yilmaz, seçime giren partilerin hangi ittifakta yer alacaginin oldukça önemli oldugunu belirterek, "HDP hangi ittifak olursa olsun olacagi yere sadece seçimi kaybettirecektir" dedi.

MYP Lideri Yilmaz Açiklamasi 'HDP Hangi Ittifak Olursa Olsun Olacagi Yere Sadece Seçimi Kaybettirecektir'
MYP Genel Baskani Ahmet Reyiz Yilmaz, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Yilmaz, hükümetin HDP ile ittifak kurma imkaninin matematiksel olarak olmadigini belirterek, "Cumhur Ittifaki açisindan tek çare Aksener cephesini kendi ittifakina kaymaya çalismak olacaktir. Burada da önemli bir sorun var. Böyle bir durumda IYI Parti’ye oy verenler Aksener ile beraber hareket etmeyeceklerdir. Ancak Aksener geçerken ortaya çok önemli ikna edici büyük bir argümani seçmene sunup ikna etmesi gerekmektedir. Bu da kolay bir durum degildir" diye konustu.

Ayni zamanda seçime giren diger partilerin de hangi ittifakta yer alacaginin oldukça önemli oldugunu kaydeden Yilmaz, "Bu durumda bu partilerin müstakil olarak alacagi oy önemli olmasa da olusturacagi bir sinerji olacaktir. Oy oranlarina bakilmadan ortaya çikacak bu sinerjinin de etkili olacagi kesindir. Biz bunu CHP tarafindan IYI Parti ve diger oyu olmayan partilerle olusturdugu sinerjide gördük. Iki taraf da bu nedenle her yolu deneyecektir. HDP hangi ittifak olursa olsun olacagi yere sadece seçimi kaybettirecektir. Ama Aksener üzerinde ilerleyen günlerde baskilar artacaktir. Haziran 2023 öncesi olasi harekatlar ve daha genis manada bir savas olasiligi son derece yüksektir. Suriye’de sahada çatismalarin savasa dönüsmesi, Ege’de Yunan’i da harekete geçirecektir. Bu tür bir durumda seçimlerin bir yil gecikmeli yapilmasi gündeme gelecektir. Bu ihtimal seçimlerin zamaninda yapilacagi konusundan daha yüksek bir ihtimale sahiptir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA