6 Yil Önce 'Kafeye Gidiyorum' Diye Evden Çikti Bir Daha Geri Dönmedi

Zonguldak’ta 6 yil önce evden, ‘Internet kafeye gidiyorum’ diye çikan Nesrin Koçakli’dan (15) bir daha haber alinamadi. Anne Koçakli, 6 yil önce kaybolan kizinin mezarinin olmasini istedigini söyledi.

6 Yil Önce 'Kafeye Gidiyorum' Diye Evden Çikti Bir Daha Geri Dönmedi
2017 yilinda Mithatpasa Mahallesi’nde yasayan Nesrin Koçakli, ‘Internet kafeye gidiyorum’ diyerek evden ayrildiktan sonra bir daha haber alinamadi. Koçakli’nin, en son internet kafenin bulundugu sokakta görüldügü tespit edildi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Bürosu ekipleri, 27 Haziran 2019’da en son birlikte görüldügü erkek arkadasi E.K.’yi gözaltina aldi. Liman arkasindaki kayaliklarda genç kizi denize atarak öldürdügü iddiasiyla adliyeye sevk edilen E.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme heyeti, sanik E.K.’yi magduru öldürecek bir husumeti bulunmamasi, denize attigina dair delil olmamasi ve dosyadaki tüm delil ve ifadelerin birlikte degerlendirilmesi sonucu savciligin mütalaasina uyarak 2 yil hapis cezasina çarptirdi. E.K., tutuklulukta geçirdigi süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Nesrin Koçakli’nin kaybolusunun üzerinden 6 sene geçmesine ragmen hala bir iz bulanamadi.

Acili annenin dinmeyen gözyasi

Gözyaslari içinde biran önce kizinin ölüsünün ya da dirisinin bulanarak teslim edilmesini isteyen anne Yeter Koçakli, “Kizim kayboldu. 6 sene önce. Kizimi bulamadim. Ben çocugumu bulmak istiyorum. Ölüsünü veya dirisini. Allah kimsenin basina vermesin. 6 yildir kizimdan haber yok. Ne ölüsünden ne dirisinden bir haber yok. Evladimi bulayim da bir mezari olsun” dedi.

Koçakli açiklamasinda su ifadelere yer verdi;

“6 senedir kizimi ariyorum. Ne ölüsünü ne dirisini ariyorum. Artik bir mezari olsun. Duyanlar görenle bize haber versin. Ne olursunuz benim yasadigim evlat acisini kimse yasamasin. Duyanlar görenler beni alsin. Ben kizimi bulmak istiyorum. Elimden geleni yapiyorum kizimi bulamadim. Allah kimseyi evlat acisiyla sinamasin. Kizimin ne ölüsü ne dirisi, mezarini bulayim. 6 senedir ne izi ne haberi yok. Aramalari da durdu herhalde hiç bir seyden haber yok. Ben kizimi ariyorum 6 yildir yok. Ama ben kizimi nerede bulacagim. Ben çocugumu bulamadim 6 yildir."
Kaynak: İHA