Tarsuslular 'Genç Müzik Aksamlari'nda Bulustu

Tarsus Belediyesi tarafindan 3 gün süren ’Genç Müzik Aksamlari’, klasik müzik ile geleneksel müzigi sanatseverlerle bir araya getirdi.

Tarsuslular 'Genç Müzik Aksamlari'nda Bulustu
Tarsus kültürü, kentin sanat dokusuyla bir araya gelerek unutulmaz dinletilere ev sahipligi yapti. Dünya çapinda Türkiye’yi temsil eden genç yetenekler, Saint Paul Kilisesi’nde sahne alarak essiz bir dinletiye imza atti. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan düzenlenen konser ile Tarsuslular sanatla bir araya geldi. 3 gün boyunca süren ’Genç Müzik Aksamlari’nin ilk gününde kemanda Ada Yalin, piyanoda ise Deniz Akalin konser verdi. Ikinci gün piyanoda Deniz Akalin, klarnette ise Gizem Nur Bodur sahne aldi. Konserin son gününde baglamada Ismail Enis Anitoglu ve Nuri Efe Sel birbirinden güzel eserleri çaldi. 3 gün boyunca yogun katilimin oldugu konserde unutulmaz eserler seslendirildi. Genç sanatçilar, Tarsuslular tarafindan büyük bir begeni ile dinlendi.

"Tarsus’un aydinlik yüzü bu kentin zaten mayasinda var"

Tarsus’un her dokusunda sanatin var oldugunu söyleyen Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, “Bu kentte esikler medeniyeti dediginiz zaman o deyime farkli bir açidan bakabilirsiniz. Güvenlik olarak bakabilirsiniz. Özgürlük olarak bakabilirsiniz. Ya da daha ileri giderseniz sinirsiz ve sinifsiz toplumdan bahsedebilirsiniz. Ama bunun ötesinde Tarsus’ta var olan 10 bin yillik bir kentin kimligi, kültürü ve bunun getirdigi çok önemli bir bilinç var. Ama bu kentin çok güzel gençleri, kadinlari ve insanlari var. Özellikle gençlerimiz ve kadinlarimiz bu kentin havasini, dokusunu hangi sart olursa olsun, neye niyet ettiklerini hiçbir zaman unutmadan, sadece kismetine düsenlerle yetinmeyecekler. Tarsus’un o aydinlik yüzü geçmisten gelen o çagdaslasma yüzü bu kentin mayasinda zaten var" dedi.

Gençlerle gurur duydugunu kaydeden Bozdogan, “Onlar bizim evladimiz. Eminim yurt disinda da bizi çok iyi temsil edecekler. Onlarin her türlü egitiminde, basarilarinda belediye olarak yanlarinda olacagiz. Ayni zamanda son basvurusu 3 Aralik’a kadar olan 100 kisilik bir çocuk korosu olusturuyoruz. Bunlar yurt disinda bizi temsil edecekler. Bu konuda duyurulari yapiyoruz ama sizlerde yardimci olursaniz, Tarsus’un o muhtesem çocuk korosunu ortaya koyarsak çok mutlu olurum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA