ABD'de Gece Kulübüne Silahli Saldiri Düzenleyen Süpheli Gözaltinda

ABD’nin Colorado eyaletinde gece kulübüne saldiri düzenleyen 22 yasindaki Anderson Lee Aldrich adli süpheli gözaltina alindi.

ABD’nin Colorado eyaletinde Colorado Springs’teki Club Q adli gece kulübünde 5 kisi hayatini kaybettigi, 18 kisinin de yaralandigi silahli saldiriyi düzenleyen süphelinin gözaltinda alindigi bildirildi.

Polis, zanlinin 22 yasindaki Anderson Lee Aldrich’i oldugu ifade ederek, Aldrich’in yarali oldugunu ve hastanede tedavi altina alindigini aktardi. Geze kulübünde bulunan 2 kisinin saldirgani etkisiz hale getirdigini belirten polis, söz konusu 2 kisiyi “kahraman” olarak nitelendirdi. Olay yerinde iki adet atesli silah bulundugunu ifade eden polis, saldiriyla ilgili sorusturmanin devam ettigini açikladi.

Saldiri nedeni hakkinda detay vermeyen polis, ölü ve yarali sayisinin artabilecegini aktardi.

Polis Sefi Adrian Vasquez düzenledigi basin toplantisinda, "Ilk kanitlar ve ifadeler, süphelinin Club Q’ya girdigini ve içerideki insanlara ates etmeye basladigini gösteriyor" ifadelerini kullanarak, "Süpheli kulübün içindeyken, kulüp içindeki en az iki kahraman zanliyla karsi karsiya geldi ve kavga etti. Zanlinin baskalarini öldürmeye ve baskalarina zarar vermeye devam etmesini engelledi. Onlara büyük bir tesekkür borçluyuz" dedi.

Öte yandan ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Orlando’daki Pulse adli gece kulübüne 2016’da düzenlenen silahli saldirida 49 kisi hayatini kaybetmis, 50’den fazla kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA