Sair Sezai Karakoç, Ölümünün 1. Yilinda Zeytinburnu'nda Anildi

Türk edebiyatinin önemli sairlerinden, ‘Dirilis Sairi’ lakapli Sezai Karakoç ölümünün 1. yil dönümünde Zeytinburnu Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Sezai Karakoç Sempozyumu’ ile anildi. Akademisyen, yazar ve sairlerin konusmaci oldugu sempozyumda Karakoç’un siirleri, sairligi ve düsünce dünyasi ele alindi.

Sair Sezai Karakoç, Ölümünün 1. Yilinda Zeytinburnu'nda Anildi
Zeytinburnu Belediyesi tarafindan düzenlenen ve akademisyen, yazar ve sairlerin katilimi esliginde iki gün sürecek olan Sezai Karakoç Sempozyumu’nun ilk gün oturumu gerçeklesti. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma eski Çevre ve Sehir Bakani Idris Güllüce, eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Besli, Zeytinburnu Kaymakami Ercan Turan, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy ve vatandaslar katildi.

Oturum baskanligini Prof. Dr. Turan Karatas’in yaptigi sempozyumda Prof. Dr. Feridun Yilmaz, Prof. Dr. Kurtulus Kayali, Doç. Dr. Mehmet Bedri Mermutlu, Dr. Alim Kahraman olmak üzere birçok konusmaci katildi.

Sempozyumun ilk oturumunda Sezai Karakoç’un sairligi, siirleri, düsünce dünyasi ve Dirilis Sairi ile olan hatiralar katilimcilar tarafindan ele alindi.

Düsünce dünyasinin önemli isimleri için sempozyumlar yapildigi söyleyen Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde üstat Sezai Karakoç’u 1. sene-i devriyesinde bir sempozyumla yad ediyoruz. Ben buraya deger veren, konusmalariyla, yazilariyla düsünceleriyle buraya katki saglayan kültür sanat dünyamizin degerli isimlerine, hocalarina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA