Içecekte Zorunlu Depozito Sektörde Sikintiya Yol Açacak

Içecek ambalajlarinda 2023 yilindan itibaren zorunlu depozito sistemi hayata geçirilecek. Uygulamanin maden suyunun diger içeceklerle rekabetini zorlastiracagini belirten Türkiye Maden Suyu Üreticileri Dernegi Baskani ve Uludag Içecek CSO’su Ömer Kizil, "Maden suyu firmalarinin günlük satislarinin yüzde 35’lik bedelinin pesin ödemesi yükü kayit disiligi arttiracak" dedi.

Içecekte Zorunlu Depozito Sektörde Sikintiya Yol Açacak
2. Uluslararasi Maden Suyu Kongresi, “Bir Ömür Maden Suyu” basligiyla gerçeklestirildi.

Kongrenin konusmacilari arasinda, MASUDER - Türkiye Maden Suyu Üreticileri Dernegi Yön. Kur. Baskani, Uludag Içecek AS. CSO’su ve Yön. Kur. Baskan Yardimcisi Ömer Kizil da yer aldi.

Safligi ve kimyasal aritmalarin olmamasi nedeniyle diger içecek türlerine göre tercih edilen maden suyunun derinlemesine ele alindigi 2. Uluslararasi Maden Suyu Kongresi, “Dünya ve Türkiye’de Maden Suyu”, “Maden Suyunun Beslenme ve Saglik Açisindan Önemi”, “Maden Suyunda Arge-Inovasyon ve Sürdürülebilirlik”, “Içecek Trendleri ve Tüketici Egilimleri”, “Sektörün Gelecegi, Firsatlar ve Tehditler” baslikli oturumlarla gerçeklesti. Akademisyenler ve sektör profesyonellerinin konusmaci olacagi oturumlara ek olarak kongre çerçevesinde saglik, beslenme, güzellik, spor konularinda atölye çalismalari da gerçeklestirildi.

Kongrede, konusan Türkiye Maden Suyu Üreticileri Dernegi (MASUDER) Yönetim Kurulu Baskani, Uludag Içecek AS. CSO’su ve Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ömer Kizil da sektörün depozito sikintisina dikkat çekti.

100 yili asan bir geçmise sahip olan Uludag Içecek’in sürdürülebilirlik anlayisiyla hizmet verdigi sektördeki bilimsel gelismelerin ve çalismalarin da takipçisi oldugunu hatirlatan Ömer Kizil, "2023 yilinda baslanacak içecek ambalajlarinda zorunlu depozito sistemi ve bu sistemin firmalara getirdigi finansal yük çok önemli. Depozito bedeline bagli olarak maden suyu firmalarinin günlük satislarinin yaklasik yüzde 35’lik bedelinin pesinen ödemesi yükü kayit disiligi arttirabilir. Bu oran diger içecek gruplarinda olusmuyor. En saglikli içecek olan maden suyunun diger içeceklerle rekabeti bu durumla zorlasacak" diye konustu.

Kaynak: İHA