Mugla'da Okullarin Basketbol Potalarini Meslek Lisesi Ögrencileri Üretiyor

Mugla’nin Fethiye ilçesinde Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, Temel Egitimde 10 Bin Okul Projesinde yer alan il genelindeki 22 ilkokul için basketbol potasi ve pinpon masasi üretiyor.

Mugla'da Okullarin Basketbol Potalarini Meslek Lisesi Ögrencileri Üretiyor


Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan okullarda yapilan fiziki iyilestirmelerinin yaninda, alt yapi ve donatimlari da yenilenmeye devam ediyor. Temel Egitimde 10 bin okul projesinde ilk ve ortaokullarda yeni spor alanlari olusturuluyor. Tenis masalari ve basketbol potalari yenileniyor. Tüm bu çalismalar ise meslek liselerinin marifetleriyle yapiliyor. Okullarin boya, tadilat islerinin meslek liselerinin yerli imkânlariyla tamamlandigi Mugla’da meslek liseleri adeta bir fabrika gibi çalisarak donatim malzemesi ihtiyaci olan okullara destek sagliyor. Atölyelerde ögretmenlerinin gözetiminde çalisan meslek liseli ögrenciler, bir yandan derslerde ögrendikleri teorik bilgileri atölyelerde pratige dökerek tecrübe kazanirken diger yandan da kendilerine maddi kazanç sagliyor.

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, il genelinde okullar için basketbol potasi ve pinpon masasi üretimi gerçeklestiriyor. Temel Egitimde 10 Bin Okul Projesi çerçevesinde 22 ilkokul için kollari sivayan Fethiye Mustafa Kemal MTAL ögretmen ve ögrencileri ihtiyaci olan okullara ürettikleri malzemelerle destek veriyor.

Yapilan çalismalardan duydugu memnuniyeti ifade eden Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay “Meslek liselerimiz yine is basinda. Mesleki egitimde ögrencilerin uygulama becerilerini artirmada önemli katkisi olan döner sermaye çerçevesinde, meslek liselerimizde üretim kapasitesini artirmaya devam ediyoruz. Meslek liseli ögrencilerimiz bir taraftan uygulama becerilerini artirirken diger taraftan da gelir elde ediyorlar. Okullarimizi milli ve yerel imkânlarla donatiyor, ekonomiye ve istihdama katma deger sagliyoruz. Emegi geçen tüm ögretmenlerimizi ve ögrencilerimi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA