Uluslararasi Kongre'de 'En Iyi Sözel Bildiri Ödülü' BARÜ'ye Verildi

Bartin Üniversitesi (BARÜ) ögretim elemanlarinin Bilimsel Arastirma Projeleri (BAP) Koordinatörlügü tarafindan desteklenen çalismalari 3. Uluslararasi 9. Ulusal Yogun Bakim Hemsireligi Kongresinde “En Iyi Sözel Bildiri Ödülü” aldi.

Uluslararasi Kongre'de 'En Iyi Sözel Bildiri Ödülü' BARÜ'ye Verildi
Bartin Üniversitesi (BARÜ) Bilimsel Arastirma Projeleri (BAP) Koordinatörlügü tarafindan desteklenen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Çelik’in yürütücüsü oldugu ve Doç. Dr. Elif Karahan, Dr. Ögr. Üyesi Sibel Altintas ile Ars. Gör. Özge Uçar’in arastirmaci olarak yer aldigi ‘Yogun Bakim Hastalarinda Ergonomik Uyku Maskesi Kullaniminin Uyku Kalitesi ve Konforu Üzerine Etkisi’ baslikli proje ödül aldi.

‘Kanita Dayali En Iyi Uygulamalar-Köprüleri Birlikte Kuruyoruz’ ana temasiyla Antalya’da düzenlenen 3. Uluslararasi 9. Ulusal Yogun Bakim Hemsireligi Kongresinde sunulan arastirmaya “En Iyi Sözel Bildiri Ödülü” verildi.

Ulusal ve uluslararasi düzeyde çok sayida hemsire ve akademisyenin bir araya geldigi kongrede alinan ödülün oldukça önemli olduguna deginen Prof. Dr. Çelik, “Yogun bakim üniteleri gürültülü, sürekli olarak isiklarin açik ve sirkülasyonun fazla oldugu ortamlardir. Bu nedenlere ve hastalarin genel klinik durumlarina bagli olarak yogun bakim ünitelerinde yüzde 90’lara varan oranlarda uykusuzluk problemi yasandigi görülmektedir. Randomize kontrollü deneysel arastirma projesinde hastalari isiktan ve gürültüden uzaklastiracak ergonomik tasarima sahip bir uyku maskesi kullanildi. Proje sonucunda ergonomik uyku maskesi kullanilan deney grubundaki hastalarin, kulak tikaci ve uyku bandi kullanilan kontrol grubundaki hastalara göre uyku kalitelerinin ve konfor düzeylerinin anlamli oranda daha yüksek oldugu tespit edildi. Önemli verilerin elde edildigi bu çalismamizda tüm topluma yararli olacak bir uygulamaya öncülük ettik. Bu noktada verilen ödülü oldukça anlamli buluyor, bizleri hep daha iyisi için tesvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayin Orhan Uzun’a tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Proje ekibini gayretleri dolayisiyla tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartin Üniversitesinin bölgesinden baslayarak ülkemizin kalkinmasina katki sunmaya yönelik hedefleri bulunmaktadir. Bu dogrultuda ihtisaslasma alanimiza yönelik ‘Akilli Lojistik’, ‘Akilli Malzemeler’, ‘Akilli Teknolojiler’, ‘Akilli ve Temiz Enerji’, ‘Dogalgaz ve Petrokimya’, ‘Biyoteknoloji’ ve ‘Nanoteknoloji’ çalisma basliklarimizin yani sira insanlik yararina teknolojiler ile birlikte saglik alaninda yapilan çalismalarimizla deger üretmek amacindayiz. Bu yöndeki gayretlerimize deger katan çalismalari dolayisiyla Prof. Dr. Sevim Çelik, Doç. Dr. Elif Karahan, Dr. Ögr. Üyesi Sibel Altintas ile Ars. Gör. Özge Uçar’i tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA