Tantanaci Yaren Yakalandi Açiklamasi 128 Suç Kayitli Kadin Adli Kontrolle Serbest

Güngören’de yabanci uyruklu grubun yanina giden kadinlar burada çikardiklari tartisma ve itis kakis ortamindan yararlanip turistleri soydu. Tantanacilik adi verilen yöntemle soyulan turistler hemen polise gidip sikayetçi oldu. Yankesicilik Büro ekipleri daha önce 128 kez ayni isi yapan tantanaci Yaren Ç. (25) ve arkadaslarini gözaltina aldi. Onlarca suç kaydi olan süpheliler ve Yaren Ç. adli kontrol ile serbest kaldi.

Güngören Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi Ahmet Kutsi Tecer Caddesi üzerinde yabanci uyruklu turistler N.A. ve A.N.A.’nin yanina yaklasan bir grup tantanacilik yapmak suretiyle çantalarindan cüzdanlarini aldilar. Bu durumu fark eder etmez hemen polise gidip sikayetçi olan turistler süphelilerin yakalanmasini istedi. Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik Büro ekipleri çalisma baslatti.

Yapilan çalismalar sonucunda olay süphelilerinin daha önce benzer suçlardan 128 Kaydi olan Yaren Ç. 20 suç kaydi olan Tugçe K., 39 Suç kaydi olan Nuray T. ve 40 defa benzer suçu islemis Sevilay K. olduklari tespit edildi. Gözaltina alinan süphelilerin Beyoglu’nda 2 Fatih’te 2 olmak üzere 4 farkli olaya daha karistiklari öne sürüldü.

Gözaltina alinan ve onlarca suç kaydi olan 4 süpheli Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik Büro Amirligindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. 4 süphelide adli kontrol sarti ile serbest kaldi.
Kaynak: İHA