20 Kisilik Ekip 1.5 Yilda Atatürk'ün 15 Farkli Elbisesinin Birebir Aynisini Dikti

Antalya Olgunlasma Enstitüsü’nde El Sanatlari ve Teknolojisi Nakis Bölümü’ndeki 20 kisilik ekip 1.5 yil emek vererek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sivil hayatta kullandigi 15 farkli minyatür Atatürk giysilerinin birebir aynisini dikti.

20 Kisilik Ekip 1.5 Yilda Atatürk'ün 15 Farkli Elbisesinin Birebir Aynisini Dikti
Antalya Olgunlasma Enstitüsü’nde El Sanatlari ve Teknolojisi Nakis Bölümü’ndeki 20 ekip 2010 yilinda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sivil hayatta kullandigi 15 farkli elbisenin birebir aynisini dikmek için kollari sivadi. Proje 1.5 yila yakin zamanda tamamlandi. 1.5 yil sonrasina Atatürk’ün giydigi elbiselerin aynisi dikildi. Minyatürlerden olusan sergi her 10 Kasim Atatürk’ü Anma Günü’nde sergileniyor. Ziyaretçiler tarafindan yogun ilgi gören sergi, vatandaslar tarafindan da tam not aldi.

"20 kisilik bir ekip 1.5 yila yakin zaman emek verdi"

Projeye 2010 yilinda basladiklarini belirten Antalya Olgunlasma Enstitüsü Teknik Müdür Yardimcisi Rabia Yesilgöz, “Minyatür Atatürk giysileri koleksiyonumuzu 2011 yilinda tamamladik. Her 10 Kasim’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken enstitümüzde sergiliyoruz. Toplamda 15 adet minyatür Atatürk giysi koleksiyonumuz bulunuyor. Uzun soluklu bir arastirma oldu. Minyatür oldugu için daha da zor oldu. Bir seyin küçügünü çalismak çok daha zordur. Aslinda benzetilerek çalisildi. Çok emek harcadik. 20 kisilik bir ekip 1.5 yila yakin zaman emek verdi. Ziyaret edenler çok begeniyor. Biz de begenerek çalistik” sözlerine yer verdi.

"Çok zor oldu, arastirma degil üretim zor oldu"

Antalya Olgunlasma Enstitüsü’nde tasarim ögretmeni olarak görev alan Serpil Ergül Çakan, "Her çalismamizda oldugu gibi bu projemizde de arastirmasini yaparak basladik. Bunun için Atatürk evlerine, Anitkabire, müzelere giderek ziyaretlerde bulunduk. Kiyafetleri tek tek inceleyerek ölçülerini aldik. Daha sonra minyatür haline dönüstürdük. Önce küçük Atatürk heykelleri yaptik. Hepsi ayni boyuttadir. Her seyi bütün detaylari ile çalistik. Çok zor oldu, arastirma degil üretim zor oldu. Atatürk her alanda deha oldugu gibi giysi konusunda da tam bir stilist diyebiliriz" dedi.

Kaynak: İHA