Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezi'nin Yeni Sezonu Açildi

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi 2022-2023 sezonunu “Fevzi Karakoç-At’a Senfoni” isimli resim sergisi ile açti. Dilek Türkan konseri ile devam eden sanat dolu açilisa Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy da katildi. Etkinlikte konusan Baskan Arisoy, “Paneller, seminerler, söylesiler, tiyatrolar, sinemalar, konserler, özel etkinlikler derken 13 yilda toplam 1 milyon 57 bin 946 kisiyi agirlamis oldugumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi (ZKSM) 2022 -2023 sezonu, Ressam Fevzi Karakoç’un farkli dönemlerini içeren özel eserlerinin yer aldigi “Fevzi Karakoç - At’a Senfoni” resim sergisiyle açildi. Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy ev sahipliginde yapilan açilis programina Zeytinburnu Kaymakami Ercan Turan, Basaksehir Kaymakami Ugur Turan, Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürü Ziya Taskent ile çok sayida sanatçi ve sanatsever katildi.

Açilis programinda sanatçi Dilek Türkan ise seslendirdigi parçalar ile kulaklarin pasini sildi.

Programda konusan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “13 yildir Zeytinburnu Kültür Sanat’ta gurur duydugumuz onlarca nitelikli sempozyuma taniklik ettik. Hem arastirma hem hatirlama hem de kayit tutma anlaminda pek çok önemli yazar, sair, kültür insaninin agirlandigi yüzlerce seminer, söylesi düzenledik. Gerek seminer gerek söylesilerde kültür sanat dünyasindan söyleyecek sözü olan, saati ‘Türkiye saatine’ ayarli her kisiye kapilarimiz daima ardina kadar açik kaldi” dedi.

“Sergi salonumuzda Türkiye’den ve dünyadan saygin, degerli 87 sanatçinin sergisi düzenlendi”

Sergi salonunda bugüne kadar birbirinden degerli sanatçilarin eserlerinin sergilendigini söyleyen Arisoy, “Sergi salonumuzda Türkiye’den ve dünyadan saygin, degerli 87 sanatçinin sergisi düzenlendi bu zamana kadar. Bugün açilisini yaptigimiz degerli Fevzi Karakoç’un ‘At’a Senfoni’ sergisi de sergi salonunu, burada yaptigimiz sergileri ne kadar önemsedigimizin göstergesidir. Yeri gelmisken sanat dünyamizin ilham verici ressamina, sanati ve varligiyla bizi sereflendirdigi için bilhassa tesekkür ederim” diye konustu.

“13 yilda toplam 1 milyon 57 bin 946 kisiyi agirlamis oldugumuzu belirtmek istiyorum”

13 yilda bir milyondan fazla kisiyi agirladiklarini belirten Arisoy, “Paneller, seminerler, söylesiler, tiyatrolar, sinemalar, konserler, özel etkinlikler derken 13 yilda toplam 1 milyon 57 bin 946 kisiyi agirlamis oldugumuzu özelikle belirtmek istiyorum. Bugün Zeytinburnu Kültür Sanat, sadece Istanbul’un degil; Türkiye’nin kültür sanat kurumlari arasinda önemli bir yer edindiyse bu elbette az önce bir ortak nokta olarak bahsettigim sabir, istikrar ve tek tek ‘1 milyon 57 bin 946’ kisinin ve elbette bütün Zeytinburnu halkinin payiyla olmustur” seklinde konustu.

Cumhuriyet’in 100. yilinda “Edebiyat ve Milli Mücadele” sempozyumu düzenlenecegini belirten Arisoy, “2023 yilinin Mart ayinda Fatih Sultan Mehmet Vakif Üniversitesi ile birlikte 2023 yilinin Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yili olmasi sebebiyle ‘Edebiyat ve Milli Mücadele Sempozyumu’ düzenleyecegiz. Cumhuriyetin 100. yili vesilesiyle 2022 ve 2023 yillari boyunca hem Kazliçesme Sanat’ta hem de Zeytinburnu Kültür Sanat’ta çok özel iki program daha sürdürülecek. Programlarda tarih, sanat, edebiyat, mimari, felsefe, sosyoloji, kültür tarihi gibi basat disiplinlerden çok kiymetli hocalarimiz hem geride biraktigimiz yüzyili degerlendiren hem de gelecegimize isik tutan konusmalar gerçeklestirecekler” dedi.

“Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne bu yil 4 bin 397 kursiyer kayit yaptirdi”

Baskan Arisoy, “Açildigi günden bu yana 33 bin 868 kisinin kaydoldugu, bugüne kadar 11 bin 648 sertifikali mezun veren, her yastan pek çok insanin kültür sanatin çesitli branslarinda egitim gördügü kurslarimiza ilgi hayli yogundu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne kurslarina bu yil, toplam 24 bransta 4 bin 397 kursiyer basvuruda bulunarak kayit yaptirdi” dedi.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde küratörlügünü Mehmet Lütfi Sen’in yaptigi “At’a Senfoni” sergisi 20 Kasim’a kadar haftanin her günü 10.00-21.00 saatleri arasinda ziyarete açik olacak.
Kaynak: İHA