Tayland Krali, Kraliçesi Ve Bakanlari Saldiri Bölgesini Ziyaret Etti

Tayland’in Nong Bua Lamphu eyaletinde dün ögle saatlerinde gerçeklestirilen ve 24’ü çocuk olmak üzere 38 kisinin hayatini kaybettigi kres saldiri sonrasi bugün Tayland Krali Maha Vajiralongkorn ve Kraliçe Suthida, Tayland Basbakani Prayut Chan-o-cha ve beraberindeki bakan heyeti bölgeye taziye ziyaretinde bulundu.

Tayland Krali, Kraliçesi Ve Bakanlari Saldiri Bölgesini Ziyaret Etti
Tayland’in Nong Bua Lamphu eyaletinde dün ögle saatlerinde gerçeklestirilen ve 24’ü çocuk olmak üzere 38 kisinin hayatini kaybettigi kres saldiri sonrasi Tayland Basbakani Prayut Chan-o-cha, içisleri bakani ve saglik bakani ile saldiri bölgesini ziyaret etti. Ilk olarak hayatini kaybedenlerin yakinlari yakinlari ile bir araya gelen Basbakan Chan-o-cha, "Devletimiz, sahsim ve tüm Tayland halki olarak çok üzgünüz" diyerek hayatini kaybedenlerin yakinlarina bas sagligi diledi. Basbakan sonrasinda ise yaralilarin bulundugu hastaneleri ziyaret ederek, yaralilarin son durumu hakkinda bilgi aldi.

Tayland Basbakanligi tarafindan yapilan duyuru sonrasinda bugün Tayland genelinde tüm resmi kurumlarda bayraklar yariya indirilirken, saldiri sonrasina ait kanli görüntüler içeren hassas içeriklere yayin yasagi getirildi.

Tayland Krali Maha Vajiralongkorn ve Kraliçe Suthida bölgeye yaptiklari ziyarette hayatini kaybedenlerin yakinlari ve yaralilarin aileleriyle bir araya geldi. Kral Vajiralongkorn yaptigi açiklamada, "Yasanan bu olaydan dolayi çok üzgünüm. Hüzün dolu hislerimi nasil ifade edecegimi bilemiyorum. Sizinle empati kuruyorum ve size yardim etmek istiyoruz. Hayatini kaybedenler adina dua edecegim ve onlar adina size elimden gelen destegi saglayacagim" dedi.

Nadir olarak medya karsisina çikan kral ve kraliçenin olay yerine geleceginin ögrenilmesinin ardindan gün içinde kres binasinin önüne kirmizi hali serilmesi, sosyal medyada kisa süreligine krize neden olurken, gelen tepkiler üzerine söz konusu hali daha sonra kaldirildi.

Saldiriyla ilgili adli açiklamalarda bulunan Polis Sefi Pitak Kongtaphai ise, saldirganin otopsi raporunda olay aninda herhangi bir uyusturucunun etkisinde olmadigini ifade ederken, saldirinin bir biçak ve tabanca ile gerçeklestirilmis oldugunu ifade etti.

Ayrica saldirganin olay sabahi, polislik görevinden men edilmesine sebep olan uyusturucu kullanimina iliskin bir mahkeme durusmasi oldugu bilgisi Tayland Polisi tarafindan dogrulandi.

Otopsileri tamamlanan kurbanlarin cenaze törenlerinin yarin gerçeklestirilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA