Trabzon'da Gerçegini Aratmayan Sel, Taskin Ve Kayip Arama-Kurtarma Tatbikati
Dogu Karadeniz Bölgesi’nde en fazla sel ve yagislarin yasandigi iller arasinda yer alan Trabzon’da düzenlenen ’Sel, Taskin, Kayip Arama-Kurtarma Tatbikati” gerçegini aratmadi.

Senaryo geregi, sel sularina kapilarak kaybolanlari derede arama çalismasi ve kurtarma çalismalarina giderken elektrik akimina kapilan bir vatandas ile dereye düsen araçta mahsur kalanlari kurtarma çalismasi yapildi.
Senaryo geregi tatbikatta 4 ölü ve 4 yaralinin kurtarma çalismasi canlandirilirken, tatbikati izleyen Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, 2022 yilinin ‘Afet Tatbikat Yili’ ilan edildigini hatirlatti. Ustaoglu “Bugün Arakli bölgemizde bir tatbikat gerçeklestirirdik. Içisleri Bakanligimiz 2022 yilini ‘Afet Tatbikat Yili’ ilan etti. Bu yil daha önce sayin bakanimizin da katilimi ile Vakfikebir ilçesinde bir tatbikat gerçeklestirmistik. Bugün onun devam niteliginde bu defa Arakli ilçemizde bir tatbikat gerçeklestiriyoruz. 301 personel ve 76 aracimizla bu tatbikat yapildi. AFAD, Itfaiye, UMKE, AKUT ekiplerimizin yani sira DSI ve düger kurum kuruluslarimiz bu tatbikatta yer aldi. Hep birlikte sahadayiz. Trabzon bölgemiz zaman zaman afetlere maruz kalan bir bölge. Biz de bu afetlerde görev alan tüm personellerimizi dinamik tutma ve onlari her an afete hazir halde tutma adina bu tür tatbikatlari gerçeklestiriyoruz. Bütün illerde bu tür tatbikatlar yapiliyor. Rabbim memleketimizi, milletimizi bölgemizi bu tür afetlerden korusun. Sanki afeti yasiyormus gibi yapmis olduklari müdahalelerle arkadaslarimiz hazir olduklarini gösterdiler. Onlari da tebrik ediyorum” diye konustu.
