Ordu'da Kaçak Tütün Ve Müsilaj-2 Operasyonu

Ordu Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yürütülen çalismalar ile kaçak tütün ve mamulleri ele geçirildi.

Ordu'da Kaçak Tütün Ve Müsilaj-2 Operasyonu
Il Emniyet Müdürlügü ekipleri kaçak tütün ve tütün mamullerine yönelik Altinordu ilçesinde 3 is yerinde arama gerçeklestirdi. Yapilan aramalarda piyasa degeri yaklasik 40 bin TL olan 28 bin 400 adet içi tütün doldurulmus makaron, 22 bin adet bandrolsüz makaron, 6 kilogram açik kiyilmis tütün, 25 bin adet sigara sarma kagidi ele geçirildi. Konu ile ilgili yakalanan 3 süpheli hakkinda adli islem baslatildi.

KOM ekipleri tarafindan yapilan risk analizi çalismalari neticesinde polis uygulama noktasinda durdurulan bir araçta yapilan aramada bir adet tabanca, 10 adet 9 mm fisek ele geçirildi, bir süpheli hakkinda adli islem yapildi.

KOM Daire Baskanligi koordinesinde ülke genelinde yapilan Müsilaj-2 operasyonu çerçevesinde silah ticareti ve imali suçundan baslatilan 3 ayri sorusturma çerçevesinde 5 süphelinin Altinordu ve Persembe ilçelerindeki adres ve araçlarinda arama gerçeklestirildi.

Aramalarda, 3 adet parçalanmis halde tabanca, 4 adet fisek, tabanca imalatinda kullanilan çok sayida malzeme ele geçirildi. Operasyonda yakalanan ve emniyetteki islemleri tamamlanan 5 süpheli, çikartildiklari adli mercilere serbest birakildi.
Kaynak: İHA