Küçükçekmece'de 14 Katli Binada Çikan Yangin Büyük Panige Neden Oldu

Küçükçekmece’de 14 katli binada yangin çikti. Yangini gören bina sakinleri kendilerini disari atarken, yanan dairenin alt katinda oturan kisi evdeki kedileriyle birlikte disari çikti. Yanginda korku dolu anlar yasayan yasli kadina da mahalle sakinleri su içirerek sakinlestirdi. Büyük panige neden olan yangin itfaiye ekipleri tarafindan söndürüldü.

Küçükçekmece'de 14 Katli Binada Çikan Yangin Büyük Panige Neden Oldu
Yangin, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Çinar Sokak’ta saat 01.30 sirlarinda çikti. Edinilen bilgiye göre, 14 katli binanin 14’üncü katinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen alevler tüm daireyi sararken, alt katlari ve diger binalari da kapladi. Yangini fark eden ev sahibi kendisini disari atarken, durumu itfaiye, saglik ve polis ekiplerine bildirdi. Bu esnada yangini gören bina sakinleri de panik halinde kendilerini disariya atmaya basladi.

Binayi bosaltirken kedilerini unutmadi

Yanan dairenin alt katinda oturan ve evinde kedileri olan bir ev sahibi ise yangini görünce ilk basta babasini uyandirdi. Daha sonra kedilerini de alan ev sahibi binadan disari çikti. Üsüyen kedileri ise koynuna alarak isitti.

Öte yandan yangini gören ve sokaga dökülen vatandaslar bina sakinlerine "Binayi bosaltin" diye bagirdi. Yanginda korku dolu anlar yasayan yasli bir kadina mahalle sakinleri su içirdi.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini diger dairelere de sirayet etmeden kontrol altina aldi. Polis ekipleri ise yanan bina çevresinde güvenlik önlemi alirken, saglik ekipleri herhangi bir olumsuzluga karsi hazirda bekledi.

“Kediler bizim, onlar da çok korktular, titriyorlar”

Binadan kedileriyle birlikte çikan Selahattin Songür, “Patir kütür sesler çikti. Bir seyler devriliyordu. Daha sonra kendi odamin camindan yukari dogru baktigimda birkaç ates parçasinin yan tarafa dogru düstügünü gördüm. Daha sonra babami uyandirdim. Uyuyordu. Zaten duman hemen içeriye yayilmisti. Bir parça da bizim balkona dogru düstü. Babam söndürdü. Ondan sonra herkes yavas yavas binayi terk etti. 14’üncü katta çikti. Kediler bizim, onlar da çok korktular, titriyorlar” dedi.

Kaynak: İHA