Ticari Taksiyle Yasa Disi Silah Ticareti Yapan Zanli Tutuklandi

Istanbul’un Beyoglu ilçesinde bir ticari taksiye yapilan operasyonda, kullandigi araçta yasadisi silah ticareti yaptigi belirlenen sürücü yakalandi. Zanli çikarildigi mahkemece tutuklanirken, takside 5 ruhsatsiz tabanca ele geçirildi.

Ticari Taksiyle Yasa Disi Silah Ticareti Yapan Zanli Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, geçtigimiz Persembe günü bir ticari taksi sürücüsü tarafindan Piyalepasa Mahallesinde yasadisi silah ticareti yapildigi bilgisine ulasti. Alinan ihbarin ardindan hemen harekete geçen emniyet ekipleri, plaka bilgileri tespit edilen taksinin yakalanmasi için genis çapli çalisma gerçeklestirdi. Taksinin izine ayni gün aksam saat 20.30 siralarinda Piyalepasa Mahallesinde bir sokak içerisinde rastlandi. Polis ekiplerince durdurulan ticari taksi sürücüsü R.Y., yapilan kontrol sirasinda tedirgin davranislar sergiledi. Takside yapilan aramada, bir poset içerisinde ruhsatsiz 5 tabanca ve bu silahlara ait 5 sarjör ele geçirildi.

Taksiyi yasadisi silah ticaretinde ‘perde’ olarak kullanmis

Yapilan arastirmalarda, yakalanan R.Y.’nin, yasadisi silah ticaretinde dikkat çekmemek için ticari taksiyi “kamufle” olarak kullandigi ve bölgede yasadisi silah ticareti yaptigi belirlendi.

Gözaltina alinan R.Y., sorgulanmak üzere emniyete götürüldükten sonra adliyeye sevk edildi. Süpheli, 30 Eylül’de “6136 Sayili Kanun’a Muhalefet” suçu nedeniyle sevk edildigi Istanbul Adalet Sarayi’ndaki mahkemede tutuklandi.
Kaynak: İHA