Yol Yapim Çalismasinda Önlem Alinmamasi 5 Kisinin Canina Mal Oluyordu

Tunceli’de yol yapim çalismasi sirasinda kopan kaya parçasi, karayolunda seyir halindeki bir araca isabet etti. Sürücünün son anda yaptigi manevra araçta bulunan biri çocuk 5 kisinin hayatini kurtarirken, araç hasar gördü.

Yol Yapim Çalismasinda Önlem Alinmamasi 5 Kisinin Canina Mal Oluyordu
Olay, Tunceli-Ovacik karayolunun 4. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yurt disindan gelen Ercan Sezgin’in kullandigi yabanci plakali araca il merkezine seyir halindeyken yolun üst bölümünde Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi ve Tunceli Belediyesi tarafindan yapilan yol çalismasi sirasinda yaklasik 300 metre yükseklikten kopan kaya isabet etti. Sürücünün son anda yaptigi manevra sayesinde kaya parçasi yalnizca aracin soför bölümüne çarpti. Olayda kimse yaralanmazken, araçta hasar meydana geldi.

Araçta bulunan Hidir Nergiz, yol yapim çalismasi sirasinda hiçbir önlem alinmamasina tepki göstererek, “Yurt disindan gelen misafirimizde Ovacik karayolu üzerinde bulunan Ana Fatma ziyaretine gitmistik. Dönüs yolunda basimiza böyle bir kaza geldi. Araçta biri çocuk 5 kisiydik. Sürücü arkadasimizin son andaki refleksi olmasaydi kaya aracin üzerine isabet edecekti ve belki de hiçbirimiz hayatta olmayacaktik. Çalismayla ilgili yolda ne bir uyari tabelasi vardi ne de baskaca bir tedbir alinmisti. O esnada karsidan gelen bir araç olsaydi ya da bir yaya, bir bisikletli geçseydi kurtulma sansi olmayacakti. Insan hayati bu kadar ucuz olmamali” dedi.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA