Ömer Çelik, 'Hekim Arkadaslarimiza Göre Herhangi Bir Sekilde Hayati Tehlike Olan Bir Durum Yok'

Binali Yildirim ve AK Parti milletvekili Samil Ayrim’in geçirdigi kazanin ardindan durumla ilgili gazetecilere yaptigi açiklamada “Hekim arkadaslarimizin söyledigi seyler, herhangi bir sekilde hayati tehlikesi olan herhangi bir durum yok” dedi.



AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ve AK Parti milletvekili Samil Ayrim’in içinde bulundugu araç, Zengilan Havalimani yolunda kaza yapti. AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Çelik, Binali Yildirim ve AK Parti milletvekili Samil Ayrim’in durumuyla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulundu.

“Allah’a sükürler olsun ki ciddi bir durum yok”

Dönüs yolunda üzücü kazanin meydana geldigini belirten AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Çelik, “Havalimanina geldikten sonra cumhurbaskanimizi ugurladik. Efkan Bey ile birlikte hastaneye geldik. Azerbaycan Saglik Bakani Teymur Bey hastanedeydi zaten. Büyükelçimizle birlikte buradaki doktorlardan, bashekim arkadasimizdan bilgi aldik. Bu bilgi çerçevesinde Allah’a sükürler olsun ki ciddi bir durum yok. Samil Bey’i gördük. Samil Bey’le konustuk. Binali Bey’in istirahati devam ediyordu. Onu da birazdan görecegiz. Hekim arkadaslarimizin söyledigi seyler herhangi bir sekilde hayati tehlikesi olan herhangi bir durum yok. Allah’a sükürler olsun durumlari iyi” dedi.



“Allah’a sükür ciddi bir sikinti gözükmüyor ama tabii ki sabaha kadar gözetim altinda tutmak istiyorlar”

Türkiye’den bir ambulans uçagin yola çiktigini ve birkaç saat içinde Bakü’ye varacagini ifade eden Çelik, “Eger denirse ki buradaki hekimlerimiz, doktorlarimiz, durum stabildir, buradan ayrilabilirsiniz derlerse o sekilde ambulans uçakla birlikte Türkiye’ye geçecegiz. Ama derlerse ki biraz daha gözetim altinda bulunmasi gerekiyor hastalarimizin, o zaman tabii ki buradaki doktorlarin tavsiyesine uyacagiz. Su anda gözüken durum, sayin bakanimizla da beraber degerlendirme yaptik biraz evvel. Durumlari gayet iyi, Allah’a sükür ciddi bir sikinti gözükmüyor ama tabii ki sabaha kadar gözetim altinda tutmak istiyorlar tedbir geregi, ihtiyaten bunu yapmak istiyorlar. Tabii ki biz de doktorlarimizin tavsiyesine uyacagiz” diye konustu.



“Ilk bastan itibaren sayin Cumhurbaskani Aliyev, sayin saglik bakanimiz, bütün doktorlarimiz, yakin bir sekilde konuyu takip ediyor”

Cumhurbaskani Erdogan’a bilgi verdiklerini belirten Çelik, “Kendisi yakin bir sekilde bilgi aliyor, durum ile ilgili. Biz Efkan Bey’le birlikte Binali Bey’in, Samil Bey’in iyilesmesine kadar burada kalacagiz. Insallah onlarla beraber en kisa zamanda dönecegiz. Herkesin de durumu iyi. Koruma arkadasimiz Oguzhan’i da gördük. Oguzhan’in da durumu gayet iyi. Soför arkadasimiz Azeri bir arkadasimiz. Onun durumunun da iyi oldugunu biraz evvel bize söylediler. Dolayisiyla burada ilk bastan itibaren sayin Cumhurbaskani Aliyev, sayin saglik bakanimiz, bütün doktorlarimiz, burada bashekimimiz dahil Türkiye’den mevzun olan doktor arkadaslarimizla tanistik. Hep beraber yakin bir sekilde konu takip ediliyor. Biz de aldigimiz bu bilgiler çerçevesinde daha bir ferahladik. Allah’a sükürler olsun su anda durumlari iyi insallah tez zamanda sihhatlerine kavusacaklarina düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA