Zübeyde Hanim Konukevi Il Disindan Gelen Hasta Ve Yakinlarina Barinma Imkani Sunuyor

Ankara’da Yenimahalle Belediyesi tarafindan 2014 yilinda hizmete açilan Zübeyde Hanim Konukevi vatandaslardan yogun ilgi görüyor.

Zübeyde Hanim Konukevi Il Disindan Gelen Hasta Ve Yakinlarina Barinma Imkani Sunuyor
Yenimahalle Belediyesi tarafindan Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakinlari için 2014 yilinda hizmete açilan Zübeyde Hanim Konukevi, ülkenin dört bir yanindan tedavi olmak amaciyla Ankara’ya gelen vatandaslardan yogun ilgi görüyor. Il disindan gelerek uzun süren tedavi sürecinde kalacak yer ihtiyaci olan hastalarin ve refakatçilerin barinma sorununa duyarsiz kalmayan Yenimahalle Belediyesi, Zübeyde Hanim Konukevi projesi ile bugüne kadar 215 bin vatandasa hizmet sundu.

“Zorlu tedavi sürecinde vatandaslarimizin yanindayiz”

Zübeyde Hanim Konukevi’nin ilçede yapilan en önemli hizmetlerden biri oldugunu belirten Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “8 yil önce hizmete açtigimiz konukevi bizim için çok önemli. Kanser hastaligi uzun bir tedaviyi ve sancili bir süreci içeriyor. Son yillarda kanser hastaligi büyük artis gösteriyor. Ankara’nin tek Onkoloji Hastanesi’ni barindiran bölgemize ülkenin farkli noktalarindan binlerce vatandasimiz geliyor. Bu uzun ve zorlu tedavi sürecinde Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaslarimiza destek oluyoruz. Yenimahalle’ye böylesine anlamli ve faydali bir projeyi kazandirmaktan gurur duyuyor, tedavi gören vatandaslarimiza acil sifalar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA