Seçer Açiklamasi 'Bisiklet Yollarini 400 Kilometreye Tamamlayacagiz'

İçel Bisikletli Kadinlar Toplulugu, Büyüksehir Belediyesinin bisikletli bir yasam için topluluga sundugu destekler ve modern çalismalarla kente kazandirilan bisikletli ulasim altyapisi için, Baskan Vahap Seçer’e tesekkür ziyaretinde bulundu.

Seçer Açiklamasi 'Bisiklet Yollarini 400 Kilometreye Tamamlayacagiz'
Topluluk üyesi çok sayida kadin, bisikletleriyle Tas Bina önüne kadar pedal çevirdi. Kadinlari kapida karsilayan İçel Büyüksehir Belediye Baskan Vahap Seçer’e, İçel Bisikletli Kadinlar Toplulugu kurucusu Ebru Petek Budur çiçek takdim etti. İçel’in bisikletli ulasim altyapi hizmetinde çok büyük bir ivme kazandigini ve özellikle son 1,5 yildir yeni açilan cadde ve bulvarlarda bisiklet yollarina yer ayrilmasini ilgiyle takip ettiklerini ifade eden İçel Bisikletli Kadinlar Toplulugu Kurucusu Ebru Petek Budur, İçel’in Amsterdam gibi bisiklet kullaniminin yaygin oldugu bir kent olmaya çok müsait oldugunun altini çizdi. İçellilere 3,5 yil önce ücretsiz bisiklet egitimleri vermeye basladigini ve KentBis bisikletlerinin kent geneline yayilmasini çok arzu ettigini kaydeden Budur, “Bu sehrin tüm sokaklarinda, mahallelerinde, pazara, alisverise, çarsiya, okula ise bisikletle giden kadinlar var, erkekler var, çocuklarimiz var. İçel, bisikletli ulasim konusunda, bir Hollanda sehri kadar basarili olacak” diye konustu.



“Sivil topluluklarin siyaseti yönlendirme özelligi de var”

“Simdi bu motivasyon ile ben bütün sehri bisiklet yollariyla donatabilirim artik” diyen Baskan Seçer ise hayat biçimleri bisiklet olan Bisikletli Kadinlar Toplulugu’nun, bunun farkindaligini olusturmak için aslinda toplumsal bir görev yaptiklarini ifade etti.

Zaten sivil topluluklarin demokrasilerde en önemli özelliginin, siyaseti yönlendirmek oldugunu vurgulayan Seçer, “Bir anlamda güzel isler yapiyorlar. Bize yol gösterici oluyorlar. Açikçasi ben memnunum. STK’lari da önemsiyorum ama simdi bisiklet çok özel bir konu. Hem çevre ile ilgili hem ekonomiyle ilgili hem de insan sagligiyla ilgili birçok faktör barindiriyor” seklinde konustu.

İçel’in topografyasi çok uygun oldugu için bisiklet yollarina büyük önem verdiklerini ifade eden Seçer, su anda 135 kilometrelik bisiklet yolu projesinin yaklasik 100 kilometresini tamamladiklarini, 35 kilometre için de çalismalarin oldugunu kaydederek, hedeflerinin kent genelinde bunu 400 kilometreye tamamlamak oldugunu belirtti.

Seçer, “Yeni bulvarlar açtigimiz zaman veya bulvarlari yeniledigimiz zaman, trafik güvenligi açisindan uygunluk varsa, hemen bisiklet yolu yapiyoruz. Mesela 3. ve 4. çevre yolundaki delinatörler aslinda birçok sehirde kullanilmiyor. Çünkü maliyetli, ama bizim için insan hayati ve can güvenligi paradan daha önemli oldugu için, biz o güvenligi de sagliyoruz” ifadelerini kullandi.

Türkiye’de ilk köprülü kavsak bisiklet yoluna sahip olan Göçmen Kavsagi ve onun devaminda da 26. Cadde’den Stadyuma kadar yeni biten bulvar ve caddelerde bisiklet yollarinin oldugunu vurgulayan Seçer, “Biz bunu artik bir yasam biçimi ve hizmet biçimi haline getirmek zorundayiz. Saglikli yasam için, daha ekonomik yasam için, küresel isinma için. Bisiklet kullanmayi fiziksel ve ruhsal saglik açisindan da destekliyorum. Ayrica, ben de iyi bir bisiklet kullanicisiyim ve herkese de tavsiye ediyorum” dedi.

Yeni yapilan otoparklara da bisiklet kullanicilari için yer ayirdiklarini Seçer, “Örnegin kisa bir süre sonra hizmete girecek olan 400 araçlik Tevfik Sirri Gür Otoparki’nda, bisiklet sürücülerine ait park yerleri mevcut. Birçok orijinal projelerimiz var” diye konustu.

Kaynak: İHA