Selçuk'un Bütçesi Oy Birligiyle Kabul Edildi
Selçuk Belediye Meclisi Ekim Ayi Toplantisi yapilan üçüncü oturumla tamamlandi. Selçuk Belediyesi 2023 Yili Tahmini Bütçesi belediye meclisinden oy birligiyle geçti.

Selçuk Belediyesi’nin sosyal yardim giderlerinin sadece Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bütçesi ile sinirli olmadigini belirten Baskan Ceritoglu Sengel, “2019’dan bu yana bir spor kulübü diyor ki, bizim sporcularimizin esofmani yok. Onlar da aslinda sosyal yardimdir ama bütçesi Sosyal Yardim Islerinden degil Kültür Müdürlügünden çikar. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesinde Efeslim Kart, Efesli Bebeler Projesi var. Bir de bizim Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüz altinda olmayan Çevre Saglik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü bünyesinde olan as evimiz var. As evimizin yaptigi çalismalari da sosyal belediyecilik bünyesinde degerlendiriliyoruz” diye konustu.
Sosyal belediyecilik noktasinda tasimali egitime verilen destegin ayri bir yeri oldugunu belirten Baskan Ceritoglu Sengel, “Sosyal yardim noktasinda 4+4+4 egitim sisteminde köylerde kapatilan okullarda 18 yas alti herkes bizim için çocuktur. O çocuklari yatirdigimiz paralarla okullarina tasiyoruz. Milli Egitim ya ihaleye çikacak ya da bize ihaleye çikma yetkisi verecek. Hayir dedikleri için bunu herkesin parasini banka hesaplarina yatiriyoruz. Sosyal yardim isleri konusunda Içisleri Bakanligi’nin son 10 yili anlattigi raporda yaziyoruz. Içisleri Bakanligi iki müfettisinin belediyemizin son 10 yilini inceledi. Son 10 yili incelemesinin sonucunda, Filiz Ceritoglu Sengel döneminde kurumsallasmaya sahip olan Efes Tarlasi Yasam Köyünden tutun da yapilmis olan bütün çalismalara kadar tam bir sosyal belediyecilik örnegi gösterilmistir diye müfettis raporumuz var” dedi.
“Nitelikli etkinlikler yapiyoruz”
Selçuk Belediyesi tarafindan düzenlenen ve Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün bütçesinden yapilan festival, senlik ve her türlü etkinligin kent açisindan büyük önem tasidigina deginen Baskan Ceritoglu Sengel, “Yaptigimiz festivallerde Gökçealan’in üzümü meshur diyoruz. Gökçealan’in kadinlari bu üretici pazarina gidecek ve onlar kendi paralarini kendileri kazanacak. Hem Gökçealan’in üzümünü senlendiriyoruz hem de orada yasayan üreticilere kazanç sagliyoruz. Seftali Senliginde de ayni seyi yapiyoruz. Yaptigimiz seyi üç bes kisiye yapmiyoruz. Influencerlari ve sanatçilari çagiriyoruz. Zeytinköy Nar Senligimiz var mesela. Orada yasayan nar üreticimiz istiyor. Orada da üreticilerimize para kazandiracagiz. Biz kaliteli etkinlikler yapiyoruz. 5 Ekim Dünya Ögretmenler Gününde Türkiye’nin en önemli egitimcilerini çagiriyoruz. Ögretmenlerle birlikte panel yapiyoruz. Buraya siyaset okulunu getiriyoruz ve halka açiyoruz. Kent Bellegimiz süs diye durmuyor orada. Kentin bellegine hakim olsun her zaman islevi olan bir yer olsun diye yaptik. Kent bellegimizde çalisanlara da tesekkür ediyorum. Orada müthis konferanslar veriliyor. Efes Selçuk artik civil civil bir yer oldu” seklinde konustu.
Kent genelinde yapilan nitelikli etkinliklerin devam edecegini belirten Baskan Ceritoglu Sengel, “Gerçekten Efes Selçuk’a dair her seyi ögrenebileceginiz, yasama dokunan etkinlikler yapiyoruz. Insan sagligindan tutun Efes Selçuk’un gelisimine dair etkinlikler yapiyoruz. Belediyenin tek görevi insa faaliyetleri degildir. Halki zenginlestirmektir. Sadece ekonomik anlamda degil ruh olarak, fikir olarak da zenginlestirmektir. En son düzenledigimiz Iklim Atölyeleri ile Selçuk Belediyesi ilk defa Fransiz Konsoloslugundan hibe aldi. Milli Egitim Bakanligi iklim degisikligine dair müfredata bir konu koymus. Bunlari bütün çocuklara yasatarak ögretin demis. Biz ona uygun bir proje yaptik” dedi.
Baskan Ceritoglu Sengel, bütçenin hazirlanmasinda emegi geçen çalisanlara ve meclis üyelerine tesekkür etti.
