'5 Ocak Açiklamasi Adanaliyik, Bayraga Sevdaliyik' Belgeseli Gösterime Girdi

Adanapost Haber Portali tarafindan ‘Adana’nin Kurtulusunun 100. Yil Etkinlikleri’ kapsaminda, yapimci yönetmen Mehmet Yürekli’nin hazirladigi ‘5 Ocak; Adanaliyik, Bayraga Sevdaliyik’ belgeseli gösterime girdi.

'5 Ocak Açiklamasi Adanaliyik, Bayraga Sevdaliyik' Belgeseli Gösterime Girdi
Adanapost Haber Portali, Adananin Kurtulus’unun 100. yil etkinlikleri kapsaminda, “5 Ocak Adanaliyik, Bayraga Sevdaliyik” belgesel çekimlerini geçen hafta tamamladi. Belgeselin ilk gösterimi dün Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapildi.

Ahmet Özdemir’in sunumu ile gerçeklesen programda Doç. Dr. Hakki Çiftçi, Arastirmaci Yazar Songül Kundakçi Cansiz ve Tarihçi Yazar Idris Taspinar konusma yapti.

Belgesel, kurtulus mücadelesi atesinin Adana’da yakilmasi, Adanalinin esaret altinda kalmayi reddederek, yapilan bütün zulümlere baskaldirip, 5 Ocak günü düsmana karsi kazandigi bagimsizlik mücadelesini anlatiyor.

Program da, 5 Ocak Adana’nin Kurtulusu’nun 100. yili nedeniyle düzenlenen kisa film, kompozisyon, siir yazma, ‘Bayrak’ siirini güzel okuma yarismalarina katilim saglayan ve ödül kazanan yarismacilara ödülleri verildi.

Program sonrasi ikindi namazina müteakip, Ulu Cami’de hatim duasi yapildi.

Mehmet Yürekli, “Belgeseli, arsiv resimleri ve kaynak eserlerden faydalanarak hazirladik. 1935 yilinda çekilen mücahit kahramanlarimizin ses ve görüntülerinin bulundugu “Kurtulus Savasimiz” belgeselinin bulunarak arsivlerde yerini almasi temennimizdir. Kurtulustan sonra Adana’da dikilen Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayragini hazirladik. Hükümet Konaginda sandiktan çikararak Bayragimizi ayni yerde dalgalandirdik. Ilk en büyük bayragimizin bulunmasi ve yasatilmasi gerektigini düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA