Rektör Çiftçi Çankiri'daki Sanayi Yatirimlari Ve Tesvikleri Için Temaslarini Sürdürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi AR-GE Tesvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit’i ziyaret eden Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çankiri’nin gelisimine katki sunacak Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi ile ilgili bilgi paylasiminda bulundu.

Rektör Çiftçi Çankiri'daki Sanayi Yatirimlari Ve Tesvikleri Için Temaslarini Sürdürüyor
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi AR-GE Tesvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit’i ziyaret etti. Ziyarette Çankiri’nin ve bölgenin sanayi, yazilim ve diger alanlarda kazanimlari olacak yeni proje çalismalari, isbirligi ile devam eden ÇAKÜ Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi kurulum çalismalarinin Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve AR-GE Tesvikleri Genel Müdürlügü nezdinde desteklenmesi konu basliklari ele alindi.

Yapilan görüsmelerle ilgili bilgi veren Rektör Çiftçi, “Bilindigi üzere Çankiri’nin ve bölgenin sanayi, yazilim ve diger alanlarda kazanimlari ve üniversite-sanayi isbirliginin güçlendirilmesi için biz Çankiri’da ki tüm paydaslarla ve yerel dinamiklerle sürekli istisare ve iletisim içeresindeyiz. Bu toplantilardan çikan karar ve tavsiyelerin projelendirip somut çikti haline gelmesi için bakanliklar ve ilgili genel müdürlükler düzeyinde de bazi ziyaret ve toplantilarimiz oluyor. Bu anlamda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanligi AR-GE Tesvikleri Genel Müdürü Sayin Muhammet Bilal Macit’i ziyaret ettik. Kendileri ile hem bu projeler üzerine yaptigimiz çalismalari görüstük hem de bölgenin kalkinmasi ve gelisimine büyük katki sunacak olan ÇAKÜ Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisimiz ile ilgili bilgi paylasiminda bulunduk. Yaklasimlari ve destekleri için Sayin Genel Müdürümüze ve Sayin Bakanimiza tesekkür ediyoruz. Kendileriyle bazi ortak çalismalar, tanitim organizasyonlari ve bilimsel projeler üzerinde mutabik kaldik. Sehrin bilimsel akli olarak sehrimizin gelisimi için her türlü sorumlulugu ve fedakarligi yapmaya haziriz ” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Ticaret Bakanligi AR-GE Tesvikleri Genel Müdürü Macit ise ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade etti.

Genel Müdür Macit, “Üniversitelerin sanayi ve teknoloji ile ilgili bilimsel kazanimlarinin temelini olusturan AR-GE çalismalarinin çok kiymetli oldugunu düsünüyorum. AR-GE faaliyetleri kapsaminda ÇAKÜ Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisinin kurulus asamalarini yakindan takip ediyor ve bölge için çok degerli bir kazanim oldugunu düsünüyoruz. Sayin Rektörümüzün anlattigi projeler bizi de heyecanlandirdi. Insallah bunlari sürekli diyalog ve is birligi içerisinde hayata geçirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA