Italya'da Cumhurbaskanligi Seçiminde 4. Turda Da Sonuç Çikmadi

Italya’da devam eden cumhurbaskani seçimlerinde 4. turda da adaylardan hiçbiri seçilmek için gereken oy sayisina ulasamadi.

Italya'da Cumhurbaskanligi Seçiminde 4. Turda Da Sonuç Çikmadi
Italya’da yeni cumhurbaskani seçimleri devam ediyor. Italya Meclisi’nde gelecek hafta görevi sona erecek olan Cumhurbaskani Sergio Mattarella’nin yerini alacak yeni aday 4. turda da seçilemedi. Bugün düzenlenen oylamada, cumhurbaskanligina aday gösterilen hiçbir isim, seçilmek için gereken 505 oy sayisina ulasamadi.

Italya Basbakani Mario Draghi’nin, cumhurbaskanligi görevini üstlenmek istedigi ancak bazi partiler tarafindan bu durumun erken seçim ve siyasi dengesizligi tetikleyecegi konusunda endise yasadigi ögrenildi.

Ikinci kez görev almak istemedigini belirten 80 yasindaki Cumhurbaskani Mattarella’nin, oylamanin üçüncü gününde 125 oy ve bugünkü 4. turda 166 oy ile en fazla oyu aldigi belirtilirken, yapilan oylamadaki bos oy sayisinin ise 400’ü astigi açiklandi.

Italya’nin Publia bölge Valisi Michele Emiliano ise cumhurbaskani seçiminde partilerin bir aday üzerinde anlasamamasi sonucu parlamentoda bir kriz yasanacagini ifade etti.

Kaynak: İHA