Alanya'da El Sanati Sergileme Alanlarinda Sezon Hazirliklari Basladi

Alanya Belediyesi tarafindan evde ürettigi el sanatlari ürünlerini satarak ev ekonomisine katki saglayan öncelikle kadinlar için kurulan Alanya Belediyesi El Sanatlari Sokaklarindan Damlatas ve Iskele bölgesi katilimcilari için sezon öncesi toplanti düzenlendi.

Alanya'da El Sanati Sergileme Alanlarinda Sezon Hazirliklari Basladi
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan yerlesimleri tamamlanan, kura ile yerleri belirlenen kayitli el sanatlari sakinleri sezon öncesi uygulamalar hakkinda bilgi aldi.

“El emegine deger katan proje”

El emegi ürün yapan kadinlar, engelli vatandaslar, sehit yakinlarinin öncelikli olarak El Sanatlari Sokaginda yerlesimi yapilarak is imkani ve istihdam saglanan Alanya Belediyesi’nin bu projesi ile sehirde farkli noktalarda el sanati ürünlerine ulasmayi sagliyor.

“7 bölgede el sanati ürünlerine ulasma imkani”

Sehirde; Iskele Sanat Sokagi, Damlatas Sanat Sokagi, Mahmutlar Sanat Sokagi, Balik Hali Sanat Tezgahlari, Oba Sanat Sokagi, Kale- Tünel Sanat Tezgahlari, Hacet Yürüyüs Yolu Sanat Tezgahlari olmak üzere 7 bölgede el sanatlari satis alanlari olusturuldu.

“Alanya El Sanatlari Sokaklarinda 225 kisiye istihdam “

Alanya Belediyesi El Sanatlari Sokaklarinda; Alanya yöresel sanatlari, geleneksel sanatlar, el isi, örgü, taki ve hediyelik esyalar gibi el emegi ürünlerin yapilmasi ve satisi saglaniyor. Alanya Belediyesi düzenlemis oldugu El Sanatlari Sokaklarinda 225 kisiye is imkani saglarken yapilan yeni düzenlemelerle sanat sokaklari sezona hazirlaniyor.

Konu ile ilgili konusan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürü Sevda Çapa, “Alanya Belediyesi olarak sanat sokaklarinda özellikle kadin üreticileri ve ihtiyaç sahibi kisilere istihdam saglamak, el sanatlari ile Alanya’yi tanitan ürünleri turizme kazandirmak ve el sanatlarini desteklemek amaci ile çalismalarimiza devam ediyoruz. Yer tahsisi sonrasi müdürlügümüz bünyesindeki görevli arkadaslarimiz ile denetimlerini gerçeklestiriyor ve sezon boyu kurulus amacina uygun çalismalarini yerinde kontrol ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA