Sivas'ta Yogun Kar Yagisi Nedeniyle Tüm Birimler Gece Yarisi Acil Toplandi

Sivas Valisi Salih Ayhan, siddetini arttiran kar yagisi nedeniyle tüm birimleri gece yarisi AFAD Il Müdürlügünde olusturulan kriz merkezinde topladi.

Sivas'ta Yogun Kar Yagisi Nedeniyle Tüm Birimler Gece Yarisi Acil Toplandi


Sivas’ta kar yagisinin siddetini arttirmasi üzerine Sivas Valisi Salih Ayhan, gece yarisi Sivas Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde (AFAD) bulunan kriz merkezinde ilgili birimlerle bir araya geldi. Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ve kurum müdürlerinin hazir bulundugu toplantiya ilçe kaymakamlari video konferans sistemi ile katildi.

Vali Ayhan, kar yagisi nedeniyle Yagdonduran Geçidi’nin araç ulasimina kapatildigini ve vatandaslarin zorunlu olmadikça disari çikmamalarini istedi.

3 gün idari izin verildi

Sivas Valisi Ayhan, yaptigi açiklamada, “Suanda kar hem olaganüstü hem de güzel bir sekilde yagiyor. Karin biz daha çok eglenceli tarafina bakmayi yegliyoruz. Vatandaslarimizin ulasim konforunu en üst seviyeye çikarmak için de gayret gösterilmektedir. Sabah kadar da süreci yakindan takip edecegiz. Aldigimiz kararlar var biliyorsunuz. Bunlari da buradan tekrar paylasabiliriz. Yarin mesai saatlerinde bir düzenleme yaptik sabah yollarin hazirlanmasi konusunda genis bir zaman birakmaya çalistik. Belediyemiz ve Özel Idaremiz ile birlikte. Rehabilitasyon merkezlerinde egitime 3 gün ara verdik. Ayrica hasta, engelli vatandaslarimiza ve hamile bayanlarimiza yine 3 gün idari izinli saydik. Bu konudaki tedbirimizin temel maksadi hassas gruplarimizi muhafaza etmek, onlarin sagligini korumak. Hem de sehir içi hareketliligi de azaltmaktir. Bu tedbirler simdilik bu sekilde. Ama ilerleyen dönemlerde insallah durumu tekrar degerlendirme yapacagiz’’ dedi.



23 araç yolda kaldi, 60 vatandas misafir ediliyor

Vali Ayhan, vatandaslara zorunlu olmadiklari sürece disari çikmamalari konusunda çagrida bulunarak, “Suan yogun bir süreç var. Bütün bölgelerimizi takip ediyoruz, teyakkuzdayiz. Su saat itibari ile Malatya-Sivas arasinda olan Yagdonduran Geçidi’nden dolayi ulasimi suan araç trafigine kapatmis durumdayiz. Bundan dolayi 23 araç, 60 vatandasimizi bir bölgede suan misafir etmekteyiz. Ilerleyen saatlerde bu sayi artabilir. Arkadaslarimiz gelen ihbarlari hizli bir sekilde degerlendiriyor. Özellikle hasta nakillerinde arkadaslarimiz olaganüstü gayret gösteriyor. Vatandaslarimiz bu süreçte isteklerimizi taleplerimizi dikkat etsinler. Zorunlu olmadiklari sürece disari çikmamalarini özellikle istirham ediyorum. Bu konuda bize destek olsunlar’’ seklinde konustu.

Öte yandan Sivas’ta özel egitim veren kurumlarin da tatil edildigi duyuruldu.
Kaynak: İHA