Stadyum Girisinde Izdiham Açiklamasi 8 Ölü, 50 Yarali

Kamerun’da Afrika Uluslar Kupasi maçi öncesinde futbol stadyumunun girisinde meydana gelen izdihamda 8 kisi hayatini kaybederken en az 50 kisi de yaralandi.

Stadyum Girisinde Izdiham Açiklamasi 8 Ölü, 50 Yarali


Afrika ülkesi Kamerun’un baskenti Yaounde’deki Olembe Stadyumu’nda izdiham yasandi. Kamerun Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Kamerun ve Komorlar futbol takimlari arasindaki Afrika Uluslar Kupasi maçi öncesinde stadyum girisinde meydana gelen izdihamda 8 kisinin hayatini kaybettigi ve 2’si agir en az 50 kisinin de yaralandigi bildirildi.

Izdihamda yaralanan 1 bebek ile diger yaralilarin hastaneye kaldirildigi aktarilan açiklamada, izdiham nedeniyle 1 bebegin olay yerinde hayatini kaybettigini duyurdu.

“CAN KAYBI SAYISI HAKKINDA GÜVENILIR BIR BILGI BEKLIYORUZ”

Afrika Uluslar Kupasi Organizasyon Komitesi Sözcüsü Abel Mbengue, olayla ilgili yaptigi açiklamada, "Izdihama neden olabilecek sekilde ezilme yasandi. Bu trajik olaydaki can kaybi sayisi hakkinda güvenilir bir bilgi bekliyoruz" ifadesini kullandi.

Öte yandan, Kamerun Saglik Bakani Manaouda Malachie sosyal medya hesabinda olayda yaralananlari hastanede ziyaret ettigi fotograflari paylasarak, "Yaralilara ücretsiz bakim ve en iyi destegi vermek için her sey yapildi" dedi.

Kaynak: İHA