ABD Temyiz Mahkemesi, Uyusturucu Baronu El Chapo'nun Ömür Boyu Hapis Cezasini Onadi

ABD’de Temyiz Mahkemesi, "El Chapo" lakapli Meksikali uyusturucu baronu Joaquin Guzman’in uyusturucu kaçakçiligi suçundan hakkinda verilen ömür boyu hapis cezasina yaptigi itirazi reddederek karari onadi.

ABD Temyiz Mahkemesi, Uyusturucu Baronu El Chapo'nun Ömür Boyu Hapis Cezasini Onadi
ABD’nin New York kentinde yer alan Manhattan’daki 2. ABD Temyiz Mahkemesi, ülkede tutuklu bulunan Meksikali uyusturucu baronu "El Chapo" lakapli Joaquin Guzman’in, jüri üyelerinin görevi kötüye kullanmasi, hapisteki kötü kosullari ve ABD hükümetinin kendisini hedef almasini gerekçe göstererek yaptigi itirazi reddetti ve hakkindaki ömür boyu hapis cezasini onadi. Guzman’in avukati Marc Fernich "Önemli gerekçelerin hali altina süpürülmeye devam edilmesi bizi hayal kirikligina ugratti. Bunlarin hepsi sanigin (Guzman) kötü söhretinden kaynaklaniyor" ifadelerini kullandi.

NE OLMUSTU?

Eski Sinaloa Karteli lideri Guzman, ABD’de yargilandigi mahkemece Subat 2019’da milyarlarca dolarlik uyusturucu kaçakçiligi yapmaktan ve birçok kisinin cinayetinden suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasi ve 12.7 milyar dolar para cezasina çarptirilmisti. Ancak El Chapo’nun avukatlari geçtigimiz yilin Kasim ayinda karara itiraz edeceklerini açiklamisti. Avukatlari El Chapo’nun kaldigi hapishanedeki kosullarin uygunsuz olmasi nedeniyle yeterli bir savunma hazirlanamadigini ve mahkemedeki bazi jüri üyelerinin kurali çigneyerek davayla ilgili basinda çikan haberlerin etkisi altinda kalmalarini itiraza gerekçe olarak göstermisti.

Meksika’da iki kez hapishaneden kaçarak ünlenen El Chapo, son olarak 2017 yilinda Meksikali yetkililer tarafindan ABD’ye teslim edilmisti. El Chapo halen ABD’nin Colorado eyaletindeki en güvenli hapishane olan ve SuperMax olarak bilinen hapishanede tutuluyor.

(Saim Sevinç/IHA)
Kaynak: İHA