'Cinsel Istismar' Suçundan 33 Yil Hapis Cezasi Alan 78 Yasindaki Adama Ev Hapsi

Samsun’da tutuklu olarak yargilandigi mahkemece ’cinsel istismar’ suçundan toplam 33 yil 1 ay 15 gün hapis cezasina çarptirilan 78 yasindaki sahsin yasi ve hastaliklari göz önünde bulundurularak elektronik kelepçe takilmak suretiyle ev hapsine ve adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Atakum ilçesinde 3 yil boyunca, olay tarihinde ’15 yasindaki olan kiz çocuguna cinsel tacizde bulundugu’ iddia edilen 78 yasindaki H.B., 2019 Aralik ayinda çikarildigi mahkemece tutuklandi. H.B. hakkinda Samsun 4. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Tutuklu olarak yargilanan H.B. "nitelikli cinsel istismar" suçundan 28 yil 1 ay 15 gün hapis ve "alikoymak" suçundan da 5 yil olmak üzere toplam 33 yil 1 ay 15 gün hapis cezasina çarptirildi.

H.B.’nin avukati Ata Giritli müvekkilinin 78 yasinda oldugunu ve yasina bagli çesitli hastaliklarinin mevcut oldugunu ileri sürerek, "Türkiye’de idam 2001 yilindan kaldirildi ve 2/14 yilinda kesin olarak kaldirildi. Bu davada verilen ceza müvekkilimin yasi itibariyla, bulundugu durum itibariyla idam karari gibi olacaktir. Adalet Bakanliginin ve tüm dünyadaki hukuk uygulamalari göz önünde tutularak tutuksuz yargilanmak üzere tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, yasli adamin yasi ve hastaliklari itibariyla adli kontrol sartiyla tahliyesine ve elektronik kelepçe takilarak ev hapsine karar verildi.

Avukat Ata Giritli karari Istinaf Mahkemesine tasidi. 3. Ceza Dairesi ise H.B.’nin yargilanmasiyla ilgili dava dosyasini inceleyerek iddianamesindeki bazi eksiklikler dolayisiyla yargilamanin yeniden yapilmasina hükmetti. H.B.’nin Mayis ayinda yeniden hakim karsisina çikacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA