Bikmadan, Usanmadan Hastaneye Tekerlekli Sandalye Almak Için Mavi Kapak Topluyor

Gümüshane’de yasayan 67 yasindaki Servet Senel, torunuyla tekerlekli sandalye almak için basladigi mavi kapak toplama isini 2,5 yildir araliksiz sürdürüyor.

Bikmadan, Usanmadan Hastaneye Tekerlekli Sandalye Almak Için Mavi Kapak Topluyor
Sehir disina çiktiginda bile çevresinde rastladigi kapaklari toplayan ve kentte kapak toplamak için 10 kilometrelik bir alani sürekli yürüdügünü dile getiren Senel, artik hayatinin bir parçasi olan kapak toplama isini gücü yettigince yapmaya edecegini söyledi.



Hasanbey Mahallesi’nde yasayan Senel, torunuyla basladigi mavi kapak toplama isinde bugüne kadar 6 çuval mavi kapak biriktirdi.

Kapak toplamaya ilk olarak torunun istegiyle kendi evlerinde kalan kayinvalidesine tekerlekli sandalye almak için baslayan Senel, kayinvalidesinin vefat etmesinden sonra kapak toplama isini birakmadi.

Senel, 2,5 yil boyunca sehir disina gittiginde bile kapak toplamaya devam etti. Sehir merkezine 10 kilometre uzakliktaki Mescitli köyüne kadar kahvehanelerden, esnaflardan, sokaklardan ve yol kenarlarindan topladigi mavi kapaklari biriktiren Senel, artik hayatinin bir parçasi haline gelen mavi kapak toplama kampanyasiyla engelli vatandaslara yardimci olmaktan mutluluk duydugunu dile getirdi.

Kentte bulunan birçok kiraathaneye mavi kapak toplanmasi için bidon asan ve her gün kilometrelerce yol yürüyen Senel’in mavi kapak toplama azmi de vatandaslar tarafindan takdir ediliyor.

“Bacaklarim tuttugu sürece toplamaya devam edecegim”

Kapak toplama isine kendi evinde kalan kayinvalidesine tekerlekli sandalye almak için torunuyla basladigini anlatan Senel, “Kayinvalidem vefat ettikten sonra torunum toplama isini birakti ama ben 2,5 yildir devam ediyorum. Cumhuriyet Caddesinden basliyorum Mescitli’ye kadar gidiyorum, oradan dönüyorum yolun kenarlarindan ne kadar kapak varsa topluyorum. Topladigim kisilere ‘ben bu kapaklari toplayip hastaneye sandalye alacagim’ diyerek topluyorum. Çogu arkadas iyi destek oldu fakat bazilari buna sicak bakmadi. Ben yilmadim ve tam 6 çuval mavi kapak topladim. Hem kapaklari topluyorum ve hem de spor yapiyorum. Her gün yürüyüs yapiyorum. Gençlere içtiginiz sularin kapaklarini bir yerde biriktirin birilerine verin diyorum” dedi.

Gümüshane’de çok kapak toplayan oldugunu, amaçlarinin hastaneye daha çok sandalye almak oldugunu kaydeden Senel, “Ben herkese bilhassa esnaflara, kahvecilere, lokantacilara bu kapaklari toplasinlar diyorum. Bir kutuya koysunlar ayni zamanda plastik için geri dönüsüm oluyor. Bu is için duyarli olalim. Her seyi devletten beklemeyelim. Madem bu kapaklar bir ise yariyor o zaman biz de toplayalim. Bu kapaklari toplayanlara sesleniyorum eger bunu bilip bir yere gönderecekseler ben her zaman hazirim” diye konustu.

Hedefinin gücü yettigi kadar kapak toplamak oldugunu vurgulayan Senel, sunlari söyledi: “Ben bu kapaklari gücüm yetene kadar, bacaklarim tuttugu kadar her gün toplayacagim. Hiçbir zaman birakmayacagim. Ben Istanbul’a gittim orada da kapak topladim. Nereye gidersem gideyim, içtigim suyun kapagini ve gördügüm kapaklarin hepsini topluyorum. Hiçbir zaman birakmayacagim.”

“Her gün dünyanin sisesini çöpe atmak yerine toplamaya basladik”

Senel’in kapak aldigi otogardaki kafe isletmecisi Soner Koç ise “Servet Senel amcamiz pandemiden sonra gelip gitmeye basladi kapak sormaya basladi benim de bir küçük elemanim vardi yegenim daha dogrusu yardima geliyordu bizimde aklimizda vardi ama simdiki gençlerin akili daha ilerde abi neden kapaklari toplamiyoruz her gün dünyanin suyunu çöpe atiyoruz kapaklar hep çöpe gidiyor bir kutu koyalim biz de toplayalim dedi, öyle basladik. Amca da hemen hemen ayda bir kere gelip kapaklari alip gidiyordu böyle basladik bu ise” dedi.

Kaynak: İHA